-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas atskleidė, kaip lietuviai taupo ir atsiskaito: gyvename pasidalinusioje visuomenėje

Lietuvos bankų asociacijos atliktas tyrimas atskleidė visuomenės dualizmą: turime jaunesnius žmones, kuriuos erzina bet koks poreikis apsilankyti banke arba skyriuje. Bet taip pat turime kitą visuomenės dalį, kuri elektroninėje erdvėje jaučiasi kiek sunkiau. Taip LRT TELEVIZIJAI teigia Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius.
Taupymas / 123rf.com nuotr.
Taupymas / 123rf.com nuotr.

„Tai yra natūralu, Lietuva nėra kažkokia vienintelė ar išskirtinė valstybė nei Europoje, nei pasaulyje. (...) Vieniems norisi tik elektroninių paslaugų, kitiems – daugiau fizinių paslaugų“, – pasakoja M.Zalatorius.

Pasak specialisto, tam tikri dalykai žmonių atsiskaityme palaipsniui keičiasi, tačiau fundamentalūs dalykai išlieka – tai pasitikėjimo ir saugumo jausmas.

„Tai ir lemia gyventojų apsisprendimą, renkantis, su kuo dirbti finansinių atsiskaitymų klausimais. Pagrindinis dalykas, lemiantis sprendimą, kaip taupyti pinigus – pasitikėjimo faktorius.

Remiantis apklausos rezultatais, net 90 proc. apklaustųjų sako, kad jiems yra labai svarbu pasitikėti ta finansine įstaiga, kurioje jie taupo savo pinigus“, – sako Lietuvos bankų asociacijos prezidentas.

Apklausa atskleidė, kad 86 proc. Lietuvos gyventojų pasitiki savo banku, tačiau bankuose vyksta tik pusė taupymo procesų. „Apie 30 proc. taupo grynaisiais kažkur, kad ir kur tai bebūtų: kojinėje, po čiužiniu ar indelyje. Pastebima, kad ši dalis vis mažėja“, – atskleidžia M.Zalatorius.

Apie 30 proc. taupo grynaisiais kažkur, kad ir kur tai bebūtų: kojinėje, po čiužiniu ar indelyje. Pastebima, kad ši dalis vis mažėja, – atskleidžia M.Zalatorius.

Europos Sąjungos kontekste mes išsiskiriame savo pomėgiu gryniesiems, vis dar juos mėgstame labiau nei belgai, olandai, prancūzai, švedai ar danai, dėsto jis.

„Tačiau tai nėra kažkokia apsunkinanti tendencija, grynieji pinigai labai vertinami Italijoje, Prancūzijoje ar Graikijoje. (...) Vyresniems žmonėms turėtų būti privalu įsitraukti į atsiskaitymus elektroninėje erdvėje. Tai ne tik bankų, bet ir visų mūsų pareiga“, – mano M.Zalatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius