Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: dėl „Brexito“ JK bankai ir draudikai į ES perkėlė turto už 1 trln. svarų

JK bankai ir draudikai dėl „Brexito“ į Europos Sąjungą (ES) perkėlė turto už daugiau nei 1 trln. svarų (1,2 trln. eurų), parodė penktadienį paskelbti tyrimo rezultatai.
Protestuotojas prieš „Brexit“ Londone
Protestuotojas prieš „Brexit“ Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Beveik puspenkto šimto JK bankų bei finansų sektoriuje veikiančių įmonių, reaguodamos į „Brexitą“, perkėlė dalį savo verslų ir darbuotojų arba įsteigė naujus subjektus ES, rodo ekspertų centro „Think Financial“ atliktas tyrimas.

„Nors kol kas tai yra išsamiausia „Brexito“ poveikio Londono Sičiui analizė, manome, kad skaičius nėra galutinis – esame dar tik „Brexito“ pabaigos pradžioje“, – perspėjo „New Financial“ savo pranešime, paskelbtame praėjus beveik keturiems mėnesiams nuo Didžiosios Britanijos ir ES skyrybų.

Analizė rodo, kad Didžiojoje Britanijoje įsikūrę bankai į bloką perkėlė turto už daugiau nei 900 mlrd. svarų sterlingų, arba 10 proc. visų JK bankų valdomų aktyvų.

Draudikai perkėlė turto už daugiau nei 100 mlrd. svarų.

JK pasitraukimas iš bendrosios rinkos panaikino prieigą prie vadinamojo finansinio paso, kuris leido JK įmonėms siūlyti savo paslaugas visoje Europoje.

Praėjusį mėnesį Londonas ir Briuselis pasirašė susitarimo memorandumą dėl finansinių paslaugų, tačiau dar nėra išspręstas lygiavertiškumo klausimas, kuris leistų JK įsikūrusioms įmonėms veikti ir Europos žemyne.

Didžioji Britanija baigė skyrybas su Europos Sąjunga gruodžio 31 dieną, paskutinę minutę pasiekus prekybos susitarimą, į kurį visgi nebuvo įtrauktas finansinių paslaugų sektorius.

„Brexitas“ tėra tik proceso pradžios pabaiga: dėl galiojančių ribotų lygiavertiškumo susitarimų, manome, kad laikui bėgant iš JK į ES bus perkelta vis daugiau verslo ir veiklos“, – mano ekspertai.

„Atsižvelgdami į tai, jog ES laikosi griežtesnės pozicijos dėl veiklos vykdymo vietos bei asmenų veikimo vietos, esame įsitikinę, jog ateityje skaičiai tik didės“, – pridūrė analitikai.

Įvykus „Brexitui“, Londonas taip pat buvo priverstas perleisti Amsterdamui didžiausio prekybos akcijomis centro vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius