Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tyrimas: JAV pardavimai internetu šventiniu laikotarpiu augo lėčiausiai nuo 2014 metų

Jungtinėse Valstijose pardavimai internetu per neseniai pasibaigusį šventinį sezoną – nuo lapkričio 1 iki gruodžio 31 dienos – augo mažiausiu tempu per septynerius metus, praneša „Adobe“.
Elektroninė prekyba
Elektroninė prekyba / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Pardavimai Finansai

„Adobe“ nuo 2014 metų stebi pardavimus svetainėse, kuriose naudojama jos programinė įranga.

Bendrovės surinkti duomenys parodė, kad JAV vartotojai šventiniu laikotarpiu išleido 204,5 mlrd. JAV dolerių – 8,6 proc. daugiau nei 2020 metais.

Spalio pabaigoje bendrovė prognozavo, kad šis rodiklis augs 5-15 procentų.

Visgi apskritai prekių kainos minėtu laikotarpiu buvo šiek tiek daugiau nei 3 proc. didesnės nei pernai. Tai reiškia, kad pardavimų internetu augimo tempas, pakoreguotas pagal infliaciją, siekė apie 5 proc., pažymėjo „Adobe Digital Insights“ vyresnysis direktorius Tayloras Schreineris.

Tuo tarpu šventinių nuolaidų dydis pasirodė buvęs mažesnis nei ankstesniais metais – vidutinę nuolaidą bendrovė įvertino 8 procentais.

2020 metais šis skaičius siekė 21 procentą.

Tarp prekių kategorijų, kurioms taikytos nuolaidos sumažėjo, buvo asmeniniai kompiuteriai, sporto prekės ir baldai. Tuo tarpu žaislams ir drabužiams nuolaidos didėjo.

Perkamiausi produktai buvo žaidimų konsolės „Nintendo Switch OLED“, „PlayStation 5“ ir „Xbox Series S/X“. Dažniausiai šioms konsolėms buvo perkami žaidimai „Call of Duty Vanguard“, „Battlefield 2042“, „Far Cry 6“, „FIFA 22“ ir „Halo Infinite“.

Kalbant apie elektroniką, populiariausi amerikiečių pirkiniai buvo „Apple“ siūlomi „AirPods“ ir „AirPods Max“ bei gamintojos LG televizoriai. Gruzdintuvės, daugiafunkciniai puodai, puodeliai su puodelių šildymo funkcija, išmanieji buteliai ir sunkios antklodės taip pat sulaukė didelio populiarumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius