Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: pigiausiai apsipirkta „Maximose“, „Lidl“ ir „Norfose“, brangiausiai – „Rimi“

Kovo mėnesį pigiausiai apsipirkti buvo galima  „Lidl“, „Maximos“ ir „Norfos“ prekybos tinkluose, o brangiausiai – „Rimi“, rodo slaptas pirkėjų tyrimas.
Maxima
Parduotuvėje / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Tai paaiškėjo palyginus populiariausių maisto prekių krepšelio kainų vidurkius prekybos tinkluose „Maxima“, „Lidl“, „Rimi“, „Iki“ bei „Norfa“. Tyrimų agentūra „SeeNext“ prekių kainas lygino Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.

Anot tyrimo, tų pačių prekių krepšelio kaina, priklausomai nuo miesto ir prekybos tinklo, svyravo nuo 25,81 iki 28,92 euro.

Tyrimui buvo pasirinktas 25 prekių krepšelis: vaisiai, daržovės, kruopos, makaronai, aliejus, saldumynai, pienas ir jo produktai, duona, batonas, mėsa ir jos produktai, gėrimai.

„Lidl“ parduotuvėse už produktus pirkėjui teko sumokėti vidutiniškai 26,06 euro, „Maximose“ – 26,77 euro, „Norfose“ – 26,99 euro, „Iki“ – 28,02 euro, „Rimi“ – 28,7 euro.

Anot tyrimo, kauniečiai gali apsipirkti pigiausiai, o Panevėžio gyventojams tenka sumokėti šiek tiek daugiau. Kaune už minėtas prekes vidutiniškai sumokama 27,22 euro, Panevėžyje – 27,41 euro.

Pieno produktus už mažiausią kainą siūlo „Maxima“ prekybos tinklas, o brangiausiai šiuos produktus tektų įsigyti „Norfos“ parduotuvėse. Pigiausiai mėsos gaminiai parduodami „Norfose“, „Lidl“ ir „Maximose“, o brangiausiai – „Rimi“.

Pigiausių grūdiniai produktai – „Maximos“ parduotuvėse, brangiausi – „Rimi“. Pigiausi vaisiai ir daržovės – „Lidl“, o brangiausi – „Iki“. Pigiausi gėrimai – „Lidl“, o brangiausi – „Rimi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius