Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: Šiauliuose – pigiausias prekių krepšelis tarp didmiesčių

Vartojimo prekių krepšelį iš penkių didžiųjų šalies miestų pigiausiai gali įsigyti šiauliečiai, o brangiausiai – Klaipėdos ir Panevėžio gyventojai, rodo slaptas pirkėjų tyrimas. Tyrimų agentūra „SeeNext“ prekių kainas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose lygino penkiuose prekybos tinkluose – „Maxima“, „Lidl“, „Rimi“, „Iki“ bei „Norfa“.
Išpardavimas prekybos centre
Prekybos centre / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sausio pradžioje atliktas tyrimas rodo, kad tų pačių prekių krepšelio kaina, priklausomai nuo miesto ir prekybos tinklo, svyruoja nuo 29,55 iki 33,68 euro.

Pigiausiai galima apsipirkti „Lidl“ parduotuvėse – čia už krepšelį tektų sumokėti apie 29,55 euro, „Maximoje“ – 29,95 euro, „Iki“ – 32,40 euro, „Norfoje“ – 32,63 euro, o brangiausiai prekių krepšelis kainuotų „Rimi“ – 33,36 euro.

Pigiausiai krepšelį gali įsigyti šiauliečiai – vidutiniškai už 31,36 euro, o daugiausiai sumokėtų klaipėdiečiai ir panevėžiečiai – vidutiniškai apie 31,66 euro.

Pieno produktus už mažiausią kainą siūlo „Lidl“ ir „Maxima“, mėsą – „Lidl“, grūdinius produktus –„Norfa“.

Tyrimui pasirinktas 28-jų dažno vartojimo prekių krepšelis: bulvės, saulėgrąžų aliejus, vištų kiaušiniai, juodoji arbata, malta kava, varškė, grietinė, makaronai, negazuotas mineralinis vanduo ir kiti produktai.

Slapto pirkėjo tyrimą „SeeNext“ atliko sausio 9 dieną. Agentūra turi daugiau nei 850 slaptų pirkėjų tinklą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius