Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina skelbia Rusijai atsakomąjį prekių embargą

Kijevas atsako į Maskvos paskelbtą iš ukrainietiškų prekių embargą tokiomis pat sankcijomis, trečiadienį pranešė Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas.
Vyriškis prie prekybos centro Kijeve
Vyriškis prie prekybos centro Kijeve / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ukrainos ministrų kabinetas šiandien tvirtina du nutarimus dėl atsakomųjų sankcijų, kurios nukreiptos prieš neteisėtus Rusijos Federacijos veiksmus. Pirmasis nutarimas – dėl draudimo įvežti rusiškas prekes į Ukrainą, antrasis – dėl rusiškų prekių apmuitinimo. Kiekvienam Rusijos veiksmui Ukraina ras atoveiksmį“, – vyriausybės posėdyje kalbėjo premjeras.

Ekonomikos ir prekybos ministerija pasiūlė vyriausybei nuo sausio 2 dienos apmuitinti iš Rusijos įvežamas prekes, o nuo sausio 10 dienos uždrausti kai kurių rusiškų prekių importą.

Į draudžiamų importuoti prekių sąrašą pateko maisto produktai, alkoholiniai gėrimai, tabako produkcija, trąšos, geležinkelių įranga bei riedmenys.

Rusija praėjusią savaitę paskelbė, jog nuo sausio 1-osios, kai įsigalios Ukrainos laisvosios prekybos sutartis su Europos Sąjunga, ne tik atsisakys laisvosios prekybos su Ukraina, bet ir įves embargą ukrainietiškiems maisto produktams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius