Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainai nepavyksta susitarti su TVF dėl naujos kreditavimo programos

Tarptautinis valiutos fondas (TVF), kurio misija Kijeve baigė apie savaitę trukusias derybas su šios šalies vyriausybe dėl naujos kreditavimo programos, pranešė, kad susitarimas dėl jos pagrindą sudarančio bendradarbiavimo memorandumo kol kas nepasiektas, tačiau derybos bus tęsiamos, skelbia „Reuters“ agentūra.
„Tarptautinio valiutos fondo“ logotipas
„Tarptautinis valiutos fondas“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„TVF misija pripažino ir tinkamai įvertino solidžią Ukrainos pažangą per pastaruosius kelis mėnesius plėtojant reformas ir laikantis tvirtos ekonominės politikos. (...). Diskusijos (dėl naujos programos – BNS) bus pratęstos artimiausiomis savaitėmis“, – teigiama TVF pranešime.

Ankstesnės TVF ir Ukrainos derybos vyko rugsėjį. Jas baigusi fondo misija tada konstatavo, jog Ukraina kol kas negali pasidžiaugti kovos su korupcija rezultatais.

Ukraina tikisi naujo TVF 5-10 mlrd. JAV dolerių vertės paskolų paketo pagal išplėstinę fondo priemonę (Extended Fund Facility, EFF), bet ne pagal rezervinio susitarimo (Stand-by Arrangements, SBA) programą.

Dabartinė Ukrainos ir TVF bendradarbiavimo SBA programa 14-os mėnesių laikotarpiui buvo patvirtinta pernai gruodį. Ji numato 3,9 mlrd. JAV dolerių vertės finansavimą, tačiau išmoka buvo tik viena – 1 mlrd. dolerių dydžio, iškart po programos įsigaliojimo. Antrąją išmoką Ukraina tikėjosi gauti iki šių metų vidurio, tačiau gegužę Kijeve dirbusi TVF misija išvyko nepateikusi jokių rekomendacijų.

Naujas susitarimas su TVF palengvintų Ukrainos skolinimąsi iš kitų tarptautinių donorų bei rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius