Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos bankas: ekonomika šiemet sunyks bent trečdaliu, infliacija gali viršyti 20 proc.

Ukrainos nacionalinis bankas, nusprendęs karo sąlygomis bazinių palūkanų nekeisti, pateikė niūras makroekonomines prognozes šiems metams –
Ukrainos grivinos
Ukrainos grivinos / 123RF.com nuotr.

„Dabartinėmis sąlygomis bazinių palūkanų normos poveikis pinigų-kreditavimo ir valiutų rinkoms yra ribotas. Atsižvelgiant į tai, bazinės palūkanos lieka 10 proc. dydžio“, – teigiama banko pranešime.

„Tikrasis ekonominių nuostolių, sukeltų plataus masto Rusijos agresijos, lygis priklausys nuo karinių operacijų trukmės. (...). Raktas į greitą Ukrainos atsigavimą – tolesnės struktūrinės reformos, didelės tarptautinės paramos pritraukimas ir integracija į Europos Sąjungą“, – pabrėžė Ukrainos bankas.

Jis patikino, kad šalies ekonomikai ir finansų sistema vėl pradėjus normaliai funkcionuoti, bus palaipsniui grįžtama prie tikslinės infliacijos režimo ir plaukiojančio nacionalinės valiutos kurso mechanizmo.

Kaip jau buvo skelbta, Ukrainos bankas iki karo su Rusija pabaigos nustatė fiksuotą nacionalinės valiutos grivinos kursą JAV dolerio atžvilgiu – 29,25 grivinos už dolerį.

Kitu potvarkiu reguliuotojas leido šalyje veikiantiems komerciniams atnaujinti grynosios užsienio valiutos pardavimus gyventojams. Anot banko spaudos tarnybos pranešimo, viena tokio sprendimo priežasčių – užkirsti kelią valiutų „juodosios“ rinkos formavimuisi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius