Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užimtumo tarnyba: darbdaviai galės patogiau registruoti darbo pasiūlymus

Nuo šiol darbdaviai gali patogiau registruoti darbo pasiūlymus Užimtumo tarnybos interneto svetainėje – darbo vietos nebereikia skelbti kiekvienoje savivaldybėje atskirai, rašoma Užimtumo tarnybos pranešime spaudai.
Kvalifikuotos darbo jėgos trūkumas
Kvalifikuotos darbo jėgos trūkumas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Skelbimas užregistruojamas nurodant darbo vietos adresą ir pažymint savivaldybes, kuriose pageidaujama ieškoti darbuotojų. Tai ypač aktualu tiems, kurie ketina pritraukti darbuotojų iš kitų šalies regionų.

Darbo skelbimuose kokybiškai pateikta informacija padeda labiau pritraukti lūkesčius atitinkančius darbuotojus. Nuo liepos 1 d. darbdaviams teikiamos tik norinčių dirbti žmonių kandidatūros, tad svarbu, jog darbo skelbimo informacija juos sudomintų.

„Internete dažniausiai vyksta pirmasis darbdavio ir būsimo darbuotojo susitikimas. Ar jis bus sėkmingas, dažnai lemia darbo skelbimo kokybė. Tinkamai parengtas, orientuotas į tikslinę auditoriją jis formuoja ir teigiamą darbdavio įvaizdį, atskleidžia siūlomos darbo pozicijos privalumus ir išskirtinumą“, – teigė Užimtumo tarnybos paslaugų darbdaviams koordinatorė Brigita Elona Blavaščiūnienė.

Darbo skelbimuose svarbu pasiūlyti ir papildomas naudas. „Šiandieninėje rinkoje tai – ne tik lankstus darbo grafikas ar abonementas į sporto klubą. Darbdaviai jau įprato nurodyti visą paketą papildomų motyvacinių priemonių suprasdami, jog dabar ne viską lemia tik darbo užmokestis“, sakė B.E.Blavaščiūnienė.

Išsamus, tačiau ne per ilgas darbo pobūdžio ir pareigybės aprašymas taip pat padeda būsimam darbuotojui geriau suprasti darbo funkcijas. Užimtumo tarnybos specialistai siūlo daugiau dėmesio skirti įmonės aprašymui, aiškiai įvardinti, kokie yra reikalavimai konkrečiai darbo pozicijai.

Socialiai atsakingoms ir lanksčioms įmonėms registruojant laisvas darbo vietas reikėtų nepamiršti pažymėti, kad galėtų dirbti moksleiviai, studentai, neįgalieji ar karo pabėgėliai. Patikimi duomenys, be klaidų pateikta informacija, tikslūs kontaktai leistų šiai pozicijai būti pastebėtai.

Nuo liepos 1 d. Užimtumo įstatymo pakeitimuose taip pat akcentuojama, kad darbdaviams bus siūlomi tik darbo rinkai pasirengę kandidatai. Taip siekiama atsisakyti papildomo krūvio ir Tarnybos specialistams, ir darbdaviams. Jei žmogus šiuo metu dėl objektyvių priežasčių negali dirbti, jam suteikiamas darbo rinkai besirengiančio asmens statusas ir teikiama kompleksinė pagalba. Tuo metu jam darbo pasiūlymai neišduodami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius