Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užimtumo tarnybos vadovė: subsidijos už prastovas per du mėnesius sieks 100 mln. eurų

Seimui nuo sausio įteisinus dosnesnes subsidijas už darbuotojų prastovas, Užimtumo tarnyba prognozuoja, kad per pirmuosius metų mėnesius išmokos gali siekti 100 mln. eurų. Inga Balnanosienė sako, jog vasarį ir kovą, kai subsidijos bus mokamos už sausį ir vasarį, jų suma bus itin didelė.
Užimtumo tarnyba
Užimtumo tarnyba / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Įmonės už sausį gali kreiptis vasarį. Vasarį prognozuojame labai didelį piką. Šiems mėnesiams suplanuota apie 100 mln. eurų“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete pranešė tarnybos vadovė.

„Darbo inspekcijos duomenimis, dabar prastovose yra 75 tūkst. darbuotojų. Tikėtina, kad šių įmonių prašymai pasieks mus sausį“, – pridūrė I.Balnanosienė.

Visai priemonei šiemet biudžete numatyta 180 mln. eurų.

Pasak I.Balnanosienės, iki šios dienos jau gauta 4,6 tūkst. įmonių prašymų (už gruodžio prastovas – BNS) išmokėti subsidijas 35 tūkst. darbuotojų. Jos teigimu, gruodį pastebėtas subsidijų už prastovas augimas.

Gruodžio mėnesio subsidijoms, dėl kurių galima kreiptis sausį, numatyta išmokėti 30 mln. eurų. Suma didesnė nei anksčiau, nes nuo gruodžio įvesti griežtesni karantino ribojimai.

„Iki tol po 4 mln. eurų (per mėnesį – BNS) išmokėdavome, tai gruodį (už lapkritį – BNS) išmokėjome 11,5 mln. eurų“, – tvirtino ji.

Darbdaviams nuo sausio kompensuojama visa (100 proc.) darbuotojo alga, bet ne daugiau kaip iki pusantros minimalios mėnesio algos (MMA), arba 963 eurai.

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas pernai gruodį teigė, kad iki tol valstybė išmokėjo apie 0,5 mlrd. eurų prastovų subsidijų, o jas gavo 200 tūkst. žmonių. Šiemet jų skaičius bus mažesnis, Seimui pakeitus jų mokėjimo tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius