Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsieniečiai Estijoje pernai išleido 1,2 mlrd. eurų, Estijos gyventojai užsienyje – 0,8 mlrd. eurų

Užsieniečių apsilankymų Estijoje 2017 metais buvo 3 proc. daugiau nei 2016-aisiais – kiek daugiau negu 6 mln., jų išlaidos padidėjo taip pat 3 proc. iki 1,2 mlrd. eurų, pranešė centrinis Estijos bankas.
Kalėdos Taline
Kalėdos Taline / 123rf.com nuotr.

Estijos gyventojai pernai užsienyje lankėsi 3,7 mln. kartų - 5 proc. dažniau nei užpernai, o jų bendros kelionių išlaidos padidėjo 6,5 proc. iki 0,8 mlrd. eurų.

Svečių iš Suomijos sumažėjo 5 proc., jie praėjusiais metais sudarė 35 proc. Estijoje pabuvojusių užsieniečių. Ši dalis - kukliausia per pastarąjį dešimtmetį.

Svečių iš kitų ES šalių padaugėjo 10 proc., iš Rusijos - 4 procentais. Pastariesiems jiems teko 15 proc. visų užsieniečių apsilankymų.

47 proc. užsieniečių apsilankymų Estijoje truko mažiau nei parą, o igiau negu parą viešėjusių svečių vidutinė viešnagės trukmė buvo 4,2 paros.

80 proc. visų Estijos gyventojų išvykų užsienin buvo į kitas Europos Sąjungos šalis (tokių kelionių padaugėjo 3,5 proc.), o vien tik į Suomiją - 20 proc. (sumažėjo 2 proc.). Padaugėjo poilsio kelionių į Bulgariją, Graikiją, Kroatiją, Turkiją, Egiptą, sumažėjo išvykų į NVS šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius