Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio viešbučiai jau laukia lietuvių: mokantiems anglų kalbą sumokės 300–600 eurų

Nyderlandai, Vokietija, Europos pietūs jau laukia darbuotojų iš užsienio, taigi sezoninio darbo pradeda dairytis ir lietuviai. Nors skelbiama, kad uždirbti, tarkime, Kipre galima triskart daugiau, nei dirbant tą patį darbą Lietuvoje, suma į rankas nėra įspūdinga – Kipre moka 700–800 eurų, Ispanijoje – vos 300–600 eurų už darbą viešbutyje.
Šampanas
Sezoninis darbas / Vida Press nuotr.

„Ieškau darbo sandėliuose arba viešbučiuose. Šalis neturi įtakos, o atlygio norėčiau nuo 700 eurų“, – 15min teigė darbo užsienyje besidairanti lietuvė.

Artėjant vasarai darbo skelbimų portalai ir užsienio įdarbinimo agentūros jau siūlo sezoninius darbus už Lietuvos ribų. Neretai tai nekvalifikuoti, specifinių įgūdžių ar net užsienio kalbos nereikalaujantys darbai, pavyzdžiui, gėlių šiltnamiuose Vokietijoje ar logistikos įmonėje Nyderlanduose.

15min domėjosi, kokie sezoniniai darbai užsienyje populiariausi ir kiek už juos moka?

Pietuose – darbai aptarnavimo srityje

Viena populiariausių krypčių sezoniniam darbui – Europos pietūs: Ispanija, Graikija, Kipras, Malta. Čia daugiausia darbų siūloma aptarnavimo srityje.

„Šiose šalyse siūlomi darbai viešbučiuose – aptarnavimo sferoje. Darbai įvairūs: barmenams, padavėjams, virėjams, administratoriams, kambarinėms, registratūroje“, – 15min vardijo personalo nuomos ir atrankos įmonės „Personalo nuomos valdymas“ l.e.p. direktorė Agnė Kotovaitė.

Darbo skelbimų portale cv.lt „Personalo nuomos valdymas“ siūlo mažiausiai du sezoninio darbo skelbimus. Pavyzdžiui, Ispanijos viešbučiuose padavėjams, barmenams, kambarių tvarkytojams, registratūros darbuotojams siūloma mėnesinė alga į rankas 300–600 eurų.

Šaltinis: cv.lt
Šaltinis: cv.lt

Kitas skelbimas siūlo darbą padavėjams ir barmenams viename Kipro restorane. Čia siūloma mėnesinė alga į rankas yra didesnė – 700–800 eurų.

Abiejuose skelbimuose rašoma, kad apgyvendinimas ir maitinimas suteikiamas nemokamai. Beje, pabrėžiama, kad reikalinga anglų kalba, tačiau, kaip tikino „Personalo nuomos valdymas“ l.e.p. direktorė, to prašoma ne visada.

„Keliami reikalavimai labai skiriasi nuo pozicijos ir pačių darbdavių“, – kalbėjo ji.

Minėtose šalyse vasaros darbo sezonas prasideda nuo kovo pabaigos ir tęsiasi iki spalio.

Braškių skynėjams žada 2 tūkst. eurų

„Kiekvienais metais sezoniniai darbai būna panašūs. Į populiariausių trejetuką patenka braškių ir aviečių skynimas, pagalbiniai darbai šiltnamiuose bei atostogų namelių ar viešbučių valymas. Daugiausia užklausų sulaukiame iš darbdavių Vokietijoje bei Olandijoje“, – komentare 15min dėstė laikinojo įdarbinimo ir personalo atrankos įmonės „Hirelabas“ atstovai.

Pasak jų, sezoniniai darbai trunka apie 3–4 mėnesius, o užsidirbti galima ir kelis tūkstančius eurų.

„Atlyginimas priklauso nuo konkretaus darbo. Kalbant apie vasaros namelių ar viešbučių valymą, mokamas valandinis atlyginimas, tad galima tikėtis 1,2–1,4 tūkst. eurų atskaičius mokesčius. Tačiau braškių bei aviečių skynėjams atlyginimas mokamas už nuskintų uogų kiekį, tad jis labai priklauso nuo paties darbuotojo ir jo gabumų – galima užsidirbti nuo 800 iki 2 tūkst. eurų“, – tikino jie.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ūkininkai skina braškių derlių
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ūkininkai skina braškių derlių

A.Kotovaitė išskyrė darbą gėlių šiltnamiuose.

„Šiuo metu Vokietijoje reikalingi darbuotojai gėlių šiltnamiuose. Ten sezonas prasideda nuo kovo pabaigos ir tęsiasi iki spalio, priklausomai nuo oro sąlygų“, – sakė ji.

„Pretenduojant į nekvalifikuoto darbo pozicijas nereikia atitikti jokių reikalavimų“, – sakė A.Kotovaitė.

Norint pretenduoti į šias darbo vietas mokėti anglų kalbą nebūtina.

„Pretenduojant į nekvalifikuoto darbo pozicijas nereikia atitikti jokių reikalavimų. Tarkime, Vokietijoje gėlių šiltnamiuose nei kalbos reikalavimas keliamas, nei prašoma kažkokios atitinkamos patirties, nes darbas yra gana paprastas. Darbas yra ne bendrauti su žmonėmis, todėl ta kalba nėra reikalinga“, – kalbėjo A.Kotovaitė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tulpių laukas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tulpių laukas

Dirbsiantiems gėlių šiltnamiuose Vokietijoje žadamas valandinis 8,8 euro atlyginimas. A.Kotovaitė aiškino, kad atskaičius būsto nuomą ir mokesčius į rankas darbuotojas gaus apie 1–1,2 tūkst. eurų mėnesinį atlyginimą.

Ieško krovėjų ir prekių surinkėjų

Įdarbinimo agentūra „Qbis“ padeda įsidarbinti Nyderlanduose ir Vokietijoje.

„Mes dirbame daugiausia su Nyderlandais. Kaip ir kiekvienais metais, nuo pavasario pradžios padaugėja darbų logistikos, pramonės ir žemės ūkio sektoriuose“, – teigė „Qbis“ generalinis vadybininkas Sergejus Naumcikas.

Įdarbinimo agentūra siūlo krovėjo darbą logistikos įmonėje Nyderlanduose. Pretendentams keliami trys reikalavimai: neturėti jokių sveikatos problemų ir galėti atlikti fizinį darbą, būti lanksčiam darbo valandų skaičiui ir turėti vairuotojo pažymėjimą.

Šaltinis: „Qbis“
Šaltinis: „Qbis“

„Šis darbo pasiūlymas tinka ir angliškai nekalbantiems. Darbas be kalbos reikalavimo!“ – pabrėžiama skelbime, o siūlomas atlyginimas yra nuo 9,5 euro už valandą. Dirbti reikėtų apie 10 valandų per dieną. Dirbant 5 dienas per savaitę mėnesinis darbuotojo atlyginimas iki mokesčių preliminariai siektų apie 2 tūkst. eurų.

„Nyderlandai išsiskiria iš kitų šalių tuo, kad valandinis atlyginimas priklauso nuo darbuotojų amžiaus“, – akcentavo S.Naumcikas.

Prekių surinkėjams viename Nyderlandų sandėlyje keliama daugiau sąlygų. Pavyzdžiui, skelbime teigiama, kad reikalingos labai geros anglų kalbos žinios.

Čia siūlomas valandinis atlyginimas svyruoja nuo 9,95 euro iki 10,71 euro.

„Nyderlandai išsiskiria iš kitų šalių tuo, kad valandinis atlyginimas priklauso nuo darbuotojų amžiaus. Nuo 22 m. yra mokamas apie 10 eurų valandinis atlyginimas, o 20-mečiai uždirba apie 7,5–8 eurus per valandą. Tokie atlyginimai yra siūlomi nekvalifikuotiems darbuotojams logistikos, pramonės, žemės ūkio sektoriuose“, – teigė S.Naumcikas.

Pasak jo, atvykus į Nyderlandus darbuotojai yra apgyvendinami, tačiau nuomos mokestis yra išskaičiuojamas iš jų atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius