Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Andriukaitis: Laisvosios prekybos sutartis su JAV dar neturi daugumos ES narių pritarimo

Europos Sąjunga dar nėra aiškiai apsisprendusi dėl laisvosios prekybos sutarties su JAV, todėl abi pusės turi paaiškinti planuojamo susitarimo naują naudą, teigia už sveikatą ir maisto saugumą atsakingas Europos Komisijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes turime atsižvelgti į žmonių būgštavimus. Šiuo metu aš tam dar nematau neabejotinos daugumos“, – interviu Vokietijos dienraščiui „Tagesspiegel“ sakė V.Andriukaitis. Jis pridūrė, jog prekybos susitarimą turėtų ratifikuoti visų valstybių parlamentai.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel neseniai paragino ES šalis pagreitinti derybas su JAV dėl planuojamos didžiausios pasaulyje prekybos sutarties, tačiau Europoje būgštaujama dėl JAV galiojančių silpnesnių maisto ir aplinkos saugumo standartų.

Pasak V.Andriukaičio, Europos Komisija, siekdama didesnio skaidrumo, yra paskelbusi kai kuriuos derybų dokumentus, tačiau galutinis sutarties variantas paaiškės tik baigus derybas dėl Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP).

Europos Sąjungos ir JAV derybos dėl TTIP buvo pradėtos 2013 metų liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius