Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 24 /16:08

V.Jurgutis: paramos lubos turėtų būti padidintos iki 300 tūkst. eurų

Labiausiai nuo koronaviruso krizės nukentėjusiam verslui dabar numatytos 100 tūkst. eurų paramos lubos turėtų didėti kelis kartus – iki 300 tūkst. eurų, žada ekonomikos ir inovacijų viceministras.
Vincas Jurgutis
Vincas Jurgutis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Šiuo metu vertiname galimybes išplėsti šios priemonės apimtis, kas leistų padidinti lubas, mokamas vienai įmonei keletą kartų. (...) Mūsų skaičiavimais, galėtume didinti bent iki 300 tūkst.“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komitete pranešė Vincas Jurgutis.

Jis taip pat pabrėžė, kad lubos galėtų būti taikomos kiekvienai atskirai grupės įmonei.

Tuo metu Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė sako, kad ir triskart pakeltos lubos verslui yra per mažai.

„Labai atsiprašau, ne 300 tūkst. Pirmam etapui 800 tūkst. eurų, Europos komunikatas leidžia 1,8 mln. eurų. 300 tūkst tiems, kurie uždaryti metai laiko, tikrai ne tos lubos“, – pareiškė E.Šiškauskienė.

Pasak jo, paramos nuostatos dabar derinamos su Europos Komisija, o gavus jos pritarimą, didesnės lubos bus teikiamos Vyriausybei.

„Ta priemonė turi startuoti balandžio 14 dieną (...) ir iki to laiko bus pakeliui priimta daugybė biurokratinių teisės aktų, tame tarpe ir lubų padidinimo klausimas“, – sakė V.Jurgutis.

Apie tai, kad antrajame 70 mln. eurų Vyriausybės pagalbos pakete numatytos 100 tūkst. eurų subsidijos lubos labiausiai nukentėjusiam verslui gali būti padidintos, praėjusią savaitę pranešė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

V.Jurgutis Seimo nariams trečiadienį aiškino, kad 100 tūkst. eurų lubos buvo nustatytos dėl ribotų resursų – 70 mln. eurų, bet vėliau paaiškėjo, kad išmokų dydį reikia kelti.

Ši parama bus skirta padengti 70 proc. pastoviųjų kaštų – nuomos, komunalines ir kitas išlaidas. Planuojama, kad ši pagalbos priemonė pradės veikti balandžio viduryje.

Nuo karantino suvaržymų ypač nukentėjusių viešbučių, restoranų, turizmo ir sporto bei sveikatingumo įmonių atstovai praėjusią savaitę surengė protesto akciją ir reikalavo pakeisti paramos taisykles – panaikinti 100 tūkst. eurų lubas subsidijoms.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė tuomet sakė, kad maitinimo tinklas, turintis 1,2 tūkst. darbuotojų, galėtų gauti 1 mln. eurų subsidijų, bet pagal Vyriausybės nustatytą tvarką gaus tik 100 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius