Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Šapoka: mažiausiai pensijai kaupiantiems bus pasiūlyta prisidėti papildomai ar grįžti į „Sodrą“

Mažiausiai senatvės pensijai kaupiantiems gyventojams ketinama pasiūlyti prisidėti daugiau prie savo pensijos kaupimo arba sugrįžti į „Sodrą“, sako finansų ministras Vilius Šapoka.
Senyvo amžiaus moteris
Senyvo amžiaus moteris / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Antros pakopos pensijų sistema tikrai netobula, yra vietų, kur efektyvumą reikėtų padidinti. Negali būti kalbų apie naikinimą. Neefektyviausia vieta yra ta, kur gaunamas tik 2 proc. pervedimas, kur pasirinko labai minimaliai.

Tie žmonės labai rizikuoja, kad nesukaups reikalingos sumos senatvei. Su premjeru esame aptarę, kad tie, kurie reformos pradžioje galbūt yra pakliuvę ten per klaidą, būtina jų atsiklausti, ar nenorėtų prisidėti papildomai, ar tiesiog grįžt į „Sodrą“, nes jei liks tik su 2 proc., jų pensija automatiškai mažės ir reikšmingų sumų jie nesukaups“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje kalbėjo V.Šapoka.

Anot jo, parengiamieji darbai dėl to turėtų būti pradėti šiemet, o pokyčiai pradėti įgyvendinti kitąmet.

Apie galimybe antros pakopos pensijų fondų dalyviams sugrįžti į „Sodrą“ finansų ministras ir premjeras Saulius Skvernelis buvo užsiminę praėjusių metų gruodį.

2016 metų pabaigoje Lietuvoje veikė 21 antros pakopos pensijų fondas, juose pensiją kaupė 1,255 mln. dalyvių – jų skaičius per metus padidėjo beveik 41 tūkst., arba 3,38 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius