Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Šapoka Seime aiškinsis dėl būsimo biudžeto

Finansų ministras Vilius Šapoka parlamentinės opozicijos prašymu ketvirtadienį Seime aiškinsis dėl būsimo biudžeto.
Vilius Šapoka
Vilius Šapoka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Laukiama atsakymo į klausimą, ar su biudžetu kartu bus pateikti prezidento Gitano Nausėdos siūlymai mokesčių srityje ir kiek tai galėtų pozityviai ar negatyviai paveikti verslą.

10 klausimų finansų ministrui pateikusi opozicija piktinasi, kad kitų metų biudžetas formuojamas be viešo svarstymo. Seimo opozicija nori sužinoti, kuo valstybės ir savivaldybių biudžeto projektas, pateiktas Europos Komisijai, skirsis nuo pateikiamo Seime spalį ir kokie lūkesčiai nebus įgyvendinami.

Parlamentarai nori išgirsti finansų ministro poziciją dėl finansinių grėsmių ir rizikų Lietuvos ekonomikai, ūkiui ir gyventojams bei siekia sužinoti, kodėl Vyriausybė neplatina reikšmingo obligacijų kiekio, kai praktiškai obligacijų palūkanos yra neigiamos, o yra didelė paklausa.

Taip pat norima sužinoti, kokią įtaką kitų metų biudžetui, darbo užmokesčio ir darbo našumo augimui turės šiais metais pradedama „nauja kiekybinio skatinimo programa, labiau primenanti pinigų barstymą iš malūnsparnio“.

Opoziciją be kita ko domina, kaip Lietuvos eksportą ir vidaus vartojimą paveiks valstybinių obligacijų minusinės palūkanos ir akcijų kurso kritimai Eurozonos šalyse ir kokios Finansų ministerija tikisi ir kokią prognozuoja gamybos kaštų infliaciją, kokį darbo užmokesčio ir darbo našumo augimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius