Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: Ukraina netaps nemoki

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, jog nauja Ukrainos ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) nauja bendradarbiavimo programa bus pradėta ruošti liepos mėnesį, Ukraina netaps nemoki.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mes imamės susitarimų su TVF, liepos mėnesį ruošime naują programą, nebus įsipareigojimų nevykdymo“, – susitikime Vokietijoje su stambiojo bei vidutinio verslo atstovais sakė V.Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad Ukraina taip pat tęs bendradarbiavimą ir su Pasaulio banku bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku.

Ukrainos prezidento atstovas spaudai Aleksejus Hončarukas paaiškino, jog bus siekiama susitarimo su TVF 3-4 metų laikotarpiui, kuris įsigaliotų šių metų pabaigoje.

Dabartinė Ukrainos ir TVF bendradarbiavimo programa 14-os mėnesių laikotarpiui buvo patvirtinta pernai gruodį. Ji numato 3,9 mlrd. JAV dolerių vertės finansavimą, tačiau Ukraina gavo tik vieną išmoką – 1 mlrd. dolerių dydžio, iškart po programos įsigaliojimo.

Praėjusį mėnesį Kijeve dirbusi TVF misija išvyko nepateikusi jokių rekomendacijų dėl antrosios išmokos. Misijos vadovas Ronas van Rodenas pareiškė, kad TVF ekspertai sugrįš po Ukrainos parlamento rinkimų bei naujos vyriausybės suformavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius