-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgomosios druskos gali pritrūkti ir pačioje Ukrainoje

Ukrainoje dėl karo sustabdžius didžiausios Europoje valgomosios druskos tiekėjos „Artemsil“ veiklą, jos stygių gali pajusti ne tik kaimyninių šalių, bet ir pačios Ukrainos vartotojai.
Druska
Druska / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Ukraina Druska

„Įmonė nedirba, sustabdyta neribotam laikui. Apšaudymas vyksta nuolat, administracijos pastatas iš dalies sugriautas. Buvo tiesioginių pataikymų į kasyklas, meralinių medžiagų sandėlius. Gamybos procesas neįmanomas“, – sakė šios valstybinės įmonės Donecko srityje laikinasis vadovas Viktoras Jurinas.

„Negalime kelti mirtino pavojaus savo darbuotojams. Be to, dauguma „Artemsil“ darbuotojų, kaip ir dauguma Soledaro gyventojų, jau evakuoti. Daugumos administracijos darbuotojų, inžinerijos ir technikos darbuotojų nebeturime“, – paaiškino jis.

Pasak V.Jurino, įmonės veikla buvo sustabdyta dar balandžio mėnesį, nes tapo neįmanoma jos produkcijos išgabenti geležinkeliu iš Soledaro.

„Mūsų stotis „Sil“ yra nuolat apšaudoma, o būtent geležinkeliu išgabendavome pagrindinę produkcijos dalį. Automobilių keliais galime išvežti nedaug jos. Geležinkeliui neveikiant, mes taip pat negalime dirbti“, – pabrėžė „Artemsil“ vadovas.

Anot jo, „Artemsol“ tiekimo sustabdymą pajus ir Vengrijos, Lenkijos, Gruzijos, Moldovos, Azerbaidžano ir Rumunijos vartotojai.

„Kad druska būtų parduodama, ji turi būti pagaminta... Kol vyksta karas, gali tekti keisti [savo druską] importuoti“, – prdūrė V.Jurinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius