Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybė nebenori dalyti verslui subsidijų, o jį remtų investuodama į akcinį kapitalą

Europos Sąjungoje (ES) prasidedant deryboms dėl 2014-2020 metų finansinės perspektyvos, Lietuvoje pradėta diskutuoti dėl struktūrinių fondų naudojimo galimybių – valstybė nebenori dalyti verslui subsidijų, o paramą galėtų teikti, pavyzdžiui, investuodama į akcinį kapitalą ir esą tokia parama neiškraipytų konkurencijos.
Doleriai
Doleriai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Manoma, kad tokiu būdu valstybė galėtų investuoti į inovatyvius, tačiau rizikingus projektus, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Ūkio ministras Rimantas Žylius sako, kad krizės sąlygomis reikėjo remti perspektyvias, eksportuojančias įmones, tad subsidijų forma buvo pateisinama. „Bet stabilumo laikotarpiu subsidijos būtų nebepateisinamos – valstybė neturi dalyvauti privačiame versle iškraipydama konkurenciją“, – pabrėžia jis.

Verslas abejoja, ar valstybė turės pakankamai kompetentingų žmonių, taip pat neaišku, ką valstybė vėliau veiktų su tokios įmonės akcijomis.

Krakmolo gamybos bendrovės „Amilina“ generalinis direktorius Mindaugas Gedvilas sako, kad Ūkio ministerijos modelis būtų tinkamas investuojant į rizikingų, inovatyvių produktų gamybą bei tyrimus ar projektus, turinčius ilgesnius nei įprasta atsiperkamumo terminus.

Kokoso aliejaus gamybos įmonę su ES parama statančios „Bervis&Co“ generalinis direktorius Vytautas Bernatonis taip pat nesibaimintų tokios akcininkės kaip valstybė. Jo nebaugintų, net jei Vyriausybei priklausytų daugiau kaip pusė įmonės akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius