Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis spalį padidėjo 1 punktu

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis spalį, palyginti su rugsėju, padidėjo vienu procentiniu punktu iki vieno, pranešė Statistikos departamentas. Per metus – spalį, palyginti su ankstesnių metų spaliu – vartotojų pasitikėjimo rodiklis liko nepakitęs.
Pinigai
Asociatyvi nuotr. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Gyventojų, teigiančių, kad jų finansinė padėtis per pastaruosius metus pagerėjo, dalis padidėjo vienu punktu iki 22 proc., beveik kas penktas gyventojas (19 proc.) sakė, kad jo finansinė padėtis pablogėjo (20 proc. rugsėjį).

Spalį namų ūkio finansinės padėties pasikeitimus per praėjusius 12 mėn. gyventojai vertino truputį geriau nei rugsėjį: 22 proc. gyventojų teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, 19 proc. – kad pablogėjo (rugsėjį – atitinkamai 21 ir 20 proc.).

Kas ketvirtas gyventojas (25 proc.) manė, kad per ateinančius metus jo finansinė padėtis gerės, 11 proc. – kad blogės (rugsėjį atitinkamai 22 proc. ir 10 proc.).

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime spalį skyrėsi 1 punktu. Mieste jis buvo nulis, kaime – vienas. Palyginti su rugsėju, spalį mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo vienu punktu, o kaime – tiek pat sumažėjo.

Spalį, palyginti su rugsėju, kaimo gyventojai šiek tiek geriau vertino savo namų ūkio finansinės padėties pasikeitimą per praėjusius 12 mėnesius, bet nuomonė apie namų ūkio finansinės ir šalies ekonominės padėties perspektyvas buvo pesimistiškesnė. Kaimo gyventojų, ketinančių mažiau išleisti didesniems pirkiniams, dalis padidėjo nuo 16 iki 20 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius