Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 13

Veiklą nutraukus trims JAV bankams, finansų ekspertai ramina – panašaus scenarijaus kaip 2008 m. nesimato

Kovo pradžia buvo pažymėta net trijų skirtingo svorio JAV bankų griūtimis, o šiuo metu daugelio pasaulio bankų akcijos nukrito net iki keliolikos procentų. Tiek tarptautiniai, tiek 15min kalbinti finansų ekspertai neatmeta tikimybės, kad lokaliems JAV bankams gali kilti ir daugiau problemų, tačiau JAV ir pasaulinė finansų sistema didesnių supurtymų patirti neturėtų, o bankų akcijų išpardavimas ims slopti.
„Silicon Valley Bank“
„Silicon Valley Bank“ / Zuma press nuotr.

Kalifornijoje įsikūręs į technologijų įmones orientuotas „Silicon Valley Bank“ (SBV) bei du kriptovaliutų kompanijų pamėgti „Signature“ ir „Silvergate“ bankai paeiliui vos per kelias dienas nutraukė savo veiklą.

„Signature“ yra šviežiausia JAV finansų sektoriaus netektis – apie tai, kad reguliuojančios institucijos uždaro Niujorke įsikūrusį banką, buvo pranešta sekmadienį.

Į jau keletą dienų trunkančius neramumus JAV finansų sektoriuje sureagavo ir investuotojai – nepaisant to, kad JAV ėmėsi veiksmų užtikrinti „Signature“ ir „SBV“ klientų lėšų saugumą, didžiųjų JAV ir Europos bankų akcijos per penkias dienas nukrito apie 10–15 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius