-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėlinėms lietuviai pinigų negaili, o ant kapų jau įžiebia ir elektronines žvakes

Artimųjų kapus per Vėlines lankantys ir tvarkantys lietuviai vis didesnį dėmesį skiria žvakių kokybei ir nėra tokie konservatyvūs, kaip gali atrodyti. Lietuvos kapinėse lankytojai vis dažniau įžiebia elektronines, saulės energiją naudojančias žvakes ir mirusiuosius pagerbia dirbtinėmis gėlėmis.
Žvakutės kapuose
Žvakutės kapuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gėlių ir žvakių parduodama daugiau

„Senukų“ prekybos tinklo komunikacijos vadovė Justina Dirsytė teigia, kad šiųmetis pirkėjas yra racionalus ir su Vėlinėmis siejamų gaminių prekyba įsibėgėjo jau nuo spalio vidurio. Šiemet, anot J.Dirsytės, daugiau nei pernai parduodama ne tik žvakių, bet ir kapų tvarkymui skirtų priemonių ir dekoratyvinių akmenų.

„Nors kiekvieną spalį Vėlinėms žmonės itin aktyviai perka gėles, o ypač chrizantemas, šiemet jų pardavimai išaugo daugiau nei perpus. Tai lėmė ir dar vis besilaikanti pliusinė temperatūra lauke. Gėlių pardavimai priklauso nuo oro sąlygų. Tad jeigu prieš Vėlines būna žvarba, perkamos dirbtinės gėlės arba atsparūs šalčiams augalai“, – paaiškino „Senukų“ atstovė.

„Fotolia“ nuotr./Kapinės
„Fotolia“ nuotr./Kapinės

Tuo tarpu „Iki“ parduotuvėse dirbtinių gėlių pardavimai, nepaisant pliusinės temperatūros lauke, šiemet padidėjo lyginant su praėjusiais metais.

Vėlinėms skirtų prekių pardavimo augimą spalį fiksuoja ir „Maxima“ prekybos tinklas. Anot „Maxima LT“ korporacinių reikalų departamento direktoriaus Rosvaldo Gorbačiovo, šiemet Vėlinių prekėmis domimasi gerokai vėliau, nes ankstesniais metais jos intensyviau buvo perkamos rugsėjį, o ne spalį.

Šiek tiek daugiau nei pernai metais Vėlinių produkcijos parduoda ir „Rimi“ parduotuvės, augantį žvakių poreikį pajutusios iki Vėlinių likus kelioms savaitėms. Tiesa, „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė pažymėjo, kad daugiausiai žvakių nuperkama likus kelioms dienoms iki Vėlinių, taigi, tikėtina, kad didžiausias jų kiekis bus įsigytas paskutinį spalio savaitgalį.

Siūloma žvakių ir už keliolika eurų

Vis dėlto, kiek pinigų vidutiniškai vienas pirkėjas išleidžia Vėlinių reikmėms, „Rimi“ atstovė atskleisti atsisakė.

„Maximoje“ vienas pirkėjas prieš Vėlines, anot R.Gorbačiovo, kapų žvakėms išleidžia apie 6 Eur. Šio tinklo parduotuvėse šiemet populiariausios yra mažos ir vidutinio dydžio baltos kapų žvakės, kurių kaina nesiekia 1,5 Eur. Tiesa, siūloma įsigyti ir net keliolika eurų siekiančių kapų žvakių.

J.Dirsytės teigimu, „Senukų“ parduotuvėse žvakės bus pigesnės nei pernai, o „Iki“ atstovė teigė, kad jų kainos išliks tokios pačios kaip ir pernai.

Tiesa, prekiauti vien tik lietuviškomis kapų žvakėmis nusprendė tik „Iki“ prekybos tinklas, o kitų prekybos centrų lentynose šalia Lietuvoje pagamintos produkcijos pirkėjai galės rinktis ir užsienietiškas, daugiausiai lenkiškas, prekes.

Žvakes ne tik žiebia, bet ir jungia

Į kapines besiruošiantys lietuviai nevengia ir naujovių. Štai „Maxima“ atstovai teigia, kad jau spėjo išpopuliarėti praėjusiais metais šio tinklo parduotuvės pasiekusios elektroninės žvakės.

„Jos pagamintos iš aplinkai draugiškų medžiagų, savo sudėtyje neturi parafino, naudoja saulės energiją, šviečia ilgiau nei vaško žvakės, yra skirtos ilgalaikiam naudojimui ir turi kitų privalumų“, – apie naujovę kalbėjo R.Gorbačiovas.

„Senukų“ komunikacijos vadovė J.Dirsytė antrino, kad pirkėjai vis dažniau renkasi brangesnes, bet ilgiau degančias žvakes ir renkasi įdomesnio dizaino prekes.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius