-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslas kritikuoja Vyriausybės darbą, bet pripažįsta – prie kvailų nurodymų įprato

Nuo kitos savaitės įsigaliojant galimybių pasui švelninami kai kurie karantino suvaržymai – kavinės galės dirbti ilgiau, savaitgaliais bus leista veikti prekybos centrų parduotuvėms. Tačiau aktualijų laidoje „15/15“ dalyvavę verslo atstovai sako, kad Vyriausybės patvirtintoje tvarkoje apstu nelogiškų ir neaiškių taisyklių, ypač paslaugų srityje.

Lietuvos barų ir kavinių asociacijos vadovas Raimondas Pranka sako nesuprantantis, kodėl galimybių paso turėtojams išlieka dideli apribojimai.

„Šis sprendimas turėtų gerinti verslo situaciją ir suaktyvinti žmonių vakcinaciją bei testavimą, kad jie patys labiau norėtų. Kam tas galimybių pasas, jei apribojimai toliau dideli išlieka? Logikos visiškai nematome“, – retoriškai klausė R.Pranka.

Jis taip pat stebėjosi, kodėl barų darbo laikas pailgintas tik viena valanda.

Vyriausybės patvirtintus naujuosius karantino laisvinimus vertiname paradoksaliai – dingsta galimybių paso idėja.

Dingsta idėja

„Vyriausybės patvirtintus naujuosius karantino laisvinimus vertiname paradoksaliai – dingsta galimybių paso idėja. Džiaugiamės, galėdami įsileisti klientus į barų vidų, tačiau dabartinė situacija suponuoja, kad su galimybių pasu būti lauke jo turėtojams negalima", - teigė 15min pašnekovas.

R.Pranka taip pat stebėjosi nuostata, kad su galimybių pasu viduje gali būti iki dešimties žmonių, bet lauke – tik penki.

„Nesuprantame tokių niuansų. Sėdime kvailio vietoje ir laukiame“, – teigė jis.

R.Pranka viliasi, kad iki pakeitimų įsigaliojimo dar bus atlikti patikslinimai, kitu atveju teks dirbti taip, kaip liepta.

„Mes seniai išmokę prie kvailų nurodymų dirbti. Bet gal pavyks dar kažką pataisyti. Kokie sprendimai bus, pagal tokius dirbsim, bet logikos nematome“, – teigė jis.

Prekybininkai džiaugiasi

Džiaugsmingiau trečiadienio Vyriausybės posėdyje priimtus sprendimus priėmė prekybos sektorius. Nuo šiol prekybininkams darbo laikas nebėra ribojamas, grįžtama į įprastą darbo režimą, lieka tik saugumo reikalavimų laikymasis.

Taigi nebelieka skirtingų veiklos sąlygų, kai vienos rūšies veiklomis galima buvo dirbti, kitomis – ne.

„Vienintelis mūsų rūpestis, kad ateityje nebūtų kažkokių uždarymų. Nežinau, ar mes sugebėjome įrodyti, kad esant net sudėtingai pandeminei situacijai prekybininkai galėjo dirbti saugiai“, – teigė prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Rūta Vainienė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Rūta Vainienė

Jos teigimu, žmonės nori grįžti į prekybos centrus, yra tam tikrų prekių, kurias pirkti internetu nepatogu.

Žmonės nori grįžti į prekybos centrus.

R.Vainienė taip pat atkreipė dėmesį, kad prekybininkų atsargos sezoninės, apyvartos milžiniškos. Jas išparduoti be nuostolio nėra lengva.

„Svarbiausia – saugos reikalavimai. O, kintant epidemiologinei padėčiai, reikėtų mėginti sunkinti arba lengvinti reikalavimus, tačiau niekada neiti verslo uždarymo keliu. Turime pavyzdžių, kad, gaunant valstybės parama, išlaikyti verslą yra sudėtinga“, – sako R.Vainienė.

Lyginant pernai buvusius apribojimus su dabartiniais, 15min pašnekovai sakė skirtumo nematantys. Jų nuomone, srauto apribojimus dar galima pateisinti, bet ne laiko.

Daug klausimų sukėlė ir renginių organizavimo tvarka. R.Pranka sako iš Vyriausybės posėdžio supratęs, kad pati premjerė ne visiškai nesuprato, kas ir kaip leidžiama, o kas ne.

VIDEO: Vyriausybė atlaisvino dalį karantino reikalavimų: ilgiau veiks kavinės, laisvės bendravimas tarp namų ūkių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius