Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkai į Birštono kurortą investavo daugiau nei 15 mln. eurų

Vasaros sezoną Birštono kurortas pasitinka pristatydamas naujus sveikatingumo ir apgyvendinimo objektus – „Eglės“ sanatorijos gydyklų, baseinų ir pirčių kompleksą (investicija – 10 mln. eurų), Kneipo terapijos parką ir mineralinio vandens garinimo bokštą (investicija – 0,58 mln. eurų) bei naujas apgyvendinimo įstaigas. Į šių ir kitų naujų objektų rekonstrukciją ir plėtrą bendrai investuota daugiau nei 15 mln. eurų.
„Vytautas Mineral Spa“
„Vytautas Mineral Spa“ / Birštono savivaldybės nuotr.

Sanatorija „Eglė“ plečiasi ir birželio 13 d. atidaro sveikatingumo kompleksą, kuriame papildomai bus sukurta 100 darbo vietų.

Birštono kurorte daugėja ir apgyvendinimo įstaigų – atidaryta nauja vila „Klasika“, į kurią investuota daugiau nei 0,5 mln. eurų. Kurhauzo komplekso teritorijoje esančioje viloje studijų tipo kambariuose vienu metu galės apsigyventi 22 žmonės.

Kurorte ir toliau įgyvendinami mineralinio vandens panaudojimo poilsiui ir turizmui projektai. Neseniai atidarytas unikalus mineralinio vandens garinimo bokštas Centriniame parke, o birželio 13 dieną bus atidarytas Kneipo terapijos parkas.

Taip pat baigiamas įgyvendinti 1,2 mln. eurų vertės antras projekto „Mineralinio vandens panaudojimas poilsiui ir turizmui Birštono kurorte“ etapas, kurios metu įrengtas unikalus mineralinio vandens garinimo paviljonas, atstatytas istorinis Birutės šaltinis ir sutvarkyta Druskupio upelio dalis.

Atnaujinta ir istorinė, daug metų Birštone veikiančios „Tulpės“ sanatorijos „Baltoji vila“. VšĮ „Tulpės“ sanatorija, plėsdama apgyvendinimo vietų ir reabilitacijos paslaugų sektorių, įgyvendina daugiau nei 2,2 mln. eurų vertės pastato rekonstrukcijos projektą. Rekonstruotoje „Baltojoje viloje“ bus įrengtas 31 kambarys arba 63 apgyvendinimo vietos.

Planuoja naujas investicijas

Birštono kurorte ir toliau planuojamos naujos investicijos. Rudenį bus atidarytas SPA kompleksas „Vytautas Mineral SPA“ (investicijų suma – daugiau kaip 10 mln. eurų). Plėstis ketina ir „Eglės“ sanatorija – 2016 metais bus baigiami tvarkyti visi apleisti pastatai, esantys „Eglės“ sanatorijos teritorijoje ir planuojamas atidaryti dar vienas gyvenamasis korpusas, talpinsiantis 300 svečių.

Savivaldybė jau pradėjo įgyvendinti daugiafunkcinio sporto centro projektą, į kurį planuojama investuoti apie 5 mln. eurų. 

Savivaldybė jau pradėjo įgyvendinti daugiafunkcinio sporto centro projektą, į kurį planuojama investuoti apie 5 mln. eurų.

Ateityje Birštonas turi ir kitų ambicingų planų: įrengti lynų kelią ir tiltą per Nemuną, apžvalgos bokštą, inicijuoti naujų SPA ir sanatorijų statybą, sutvarkyti ir rekreacijai bei turizmui pritaikyti istorinį Vytauto parką ir kairįjį Nemuno krantą, įrengti fontanus, plėsti dviračių takų tinklą, įgyvendinti laivininkystės ir aktyvaus laisvalaikio projektus, statyti ekonominės klasės daugiabučius, sudaryti kitas palankias sąlygas verslo atėjimui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius