Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkų peilis – skolos ir antstoliai

Antstoliai pastebi, kad šiemet susiformavo nauja skolininkų rūšis. Anksčiau labiau vyravo smulkūs skolininkai, dabar daugėja neišgalinčiųjų grąžinti dideles sumas.
Bankrotas
Bankrotas / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Antstolis Verslas

Taip pat esą šiemet tapo akivaizdu, kad finansinių įsipareigojimų turintys žmonės tampa vis labiau nemokūs, o atgauti pinigus kreditoriui per įmones darosi sudėtinga, nes dauguma jų bankrutuoja, – pranešė LTV „Panorama“.

Darbo krūvis antstoliams augti pradėjo pernai metų pabaigoje. Per šiuos metus, palyginti su 2008–aisiais, jis, skaičiuojama, padidėjo trečdaliu.

Antstolių teigimu, dažniausiai žmonės nebegali atsiskaityti su bankais dėl paskolų už būstą ir žemę.Akivaizdžiai padaugėjo bylų dėl vartojamųjų paskolų. Bankai taip pat aktyviau kreipiasi į teismus, ir gaunam vykdomuosius dokumentus dėl vartojamųjų paskolų išieškojimų, su kuriomis skolininkai nebesusitvarko...

„Taip pat akivaizdžiai padaugėjo bylų dėl vartojamųjų paskolų. Bankai taip pat aktyviau kreipiasi į teismus, ir gaunam vykdomuosius dokumentus dėl vartojamųjų paskolų išieškojimų, su kuriomis skolininkai nebesusitvarko“, – teigė antstolė Vida Daugirdienė.

Antstoliai pastebi, kad daugėja žmonių, kurie skolingi šimtus tūkstančių ar net milijonus litų. Anksčiau esą tokios bylos buvo retos, dabar – vos ne kiekvieną savaitę.

„Atsiranda naujas socialinis sluoksnis – anksčiau buvę pasiturintys verslininkai. Krizė juos palietė tiesiogiai ir jie tampa skolininkais. Turi išperkamąja nuoma įsigytas mašinas, turi nekilnojamojo turto – hipotekos teismai išduoda nutartis, mes jas vykdom“, – kalbėjo antstolis Albinas Zenkevičius.

Šiemet ypač padaugėjo ir bylų dėl nepilnamečių padarytų administracinių teisės pažeidimų, pavyzdžiui, važiavimo autobusu be bilieto. Tačiau antstoliai pastebi, kad nors darbo ir padaugėjo, skolų išieškojimo efektyvumas krito.

„Pagausėjo bedarbių, tiesiog bankrutuojančių įmonių. Netgi išieškojimas iš įmonių pasidarė dažnais atvejais nebeįmanomas, nes akivaizdžiai pagausėjo bankroto bylų“, – kalbėjo V. Daugirdienė.

Antstolių teigimu, kitąmet gali būti dar blogiau, nes, neatsigaunant šalies ūkiui, neišgalinčiųjų laiku grąžinti ų taip pat, pavyzdžiui, baudų už kelių eismo taisyklių pažeidimus nesusimokančių žmonių arba vadinamųjų „zuikių“ visuomeniniame transporte, tikėtina, daugės. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius