Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo priežiūros sistemai išleidus šimtus tūkstančių rezultato nėra

Ekonomikos ir inovacijų ministerija neplanuoja gaivinti ankstesnės ministerijos vadovybės nutraukto projekto, kuriuo siekta supaprastinti verslo įmonių priežiūrą ir kuriam jau išleista apie 200 tūkst. eurų. Verslo atstovai planuoja siekti, kad projektas būtų prikeltas, rašo portalas lrt.lt.
Inspektorius tikrina dokumentus
Inspektorius tikrina dokumentus / 123RF.com nuotr.

Pasak jų, praėjusių metų lapkritį ankstesnės kadencijos ministerija paskelbė, kad nutraukiamas dar 2014-aisiais pradėtas planuoti projektas, kurio tikslas – sukurti verslo įmonių priežiūrą atliekančių institucijų informacinę sistemą.

Sprendimas nutraukti projektą motyvuotas tuo, jog jo „poreikį ir sistemos techninius parametrus, funkcionalumą pagrindžianti studija ir projekto investicinis projektas buvo parengti dar 2014 metais“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ekonomikos ir inovacijų ministerija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ekonomikos ir inovacijų ministerija

Projektu norėta sudaryti sąlygas automatizuoti ūkio subjektų priežiūros procesus ir leisti priežiūros institucijoms greičiau, tiksliau ir patogiau atlikti ūkio subjektų priežiūros funkcijas. Kitaip tariant, PAIIS būtų sistema, kurioje nugultų visi su verslo įmonių tikrinimu susiję institucijų, verslo subjektų dokumentai.

Projekto įgyvendinimą planuota finansuoti iš Europos Sąjungos lėšų, numatyta jo kaina – per 7 mln. eurų.

Naujos kadencijos Ekonomikos ir inovacijų ministerija sako, kad atnaujinti šios idėjos įgyvendinimo nesvarsto, nes šiuo metu įdiegtos IT sistemos yra pakankamai pažangios.

„Pasaulio banko ekspertai, patardami Ekonomikos ir inovacijų ministerijai apie bendros verslo priežiūros informacinės sistemos kūrimo tikslingumą, pastebėjo, kad Lietuva balansuoja tarp valstybių, kurioms tokios sistemos kūrimas nebūtų tikslingas dėl jau įdiegtų sistemų pažangumo“, – teigiama atsiųstame atsakyme.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ekonomikos ir inovacijų ministerija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ekonomikos ir inovacijų ministerija

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Andrius Romanovskis pažymėjo, kad konfederacija nuo pat pradžių rėmė projektą PAIIS. Tačiau, anot jo, verslo atstovai pastebėjo, kad dėmesio projektui pradėta skirti mažiau, kai buvęs ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.

„PAIIS pavyzdys puikiai iliustruoja, kaip gera idėja be politinio palaikymo paprasčiausiai miršta“, – tvirtino A.Romanovskis.

LVK vadovo teigimu, verslininkai pasiryžę reikalauti naujosios ministerijos vadovybės, kad projektas PAIIS būtų atgaivintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius