Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešųjų pirkimų tarnybai laikinai vadovauja D.Zabulionis

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) nuo pirmadienio laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotojas Daivis Zabulionis.

Buvęs VPT direktorius Rimgaudas Vaičiulis premjero potvarkiu atleistas, o naujas vadovas bus paskirtas po konkurso, kuris dar nepaskelbtas. VPT vadovą skiria ūkio ministras.

45 metų D.Zabulionis dienraščiui „Verslo žinios“ sakė dar negalvojęs, ar ryšis pretenduoti į nuolatines direktoriaus pareigas. Anot jo, neatmestina tikimybė, kad jis apskritai gali „susirinkti daiktus“ ir pasitraukti iš tarnybos.

„Kai bus paskelbtas konkursas, tada galvosiu“, – D.Zabulionį pirmadienį cituoja „Verslo žinios“.
Įtakos premjero sprendimui pasirašyti potvarkį dėl R.Vaičiulio atleidimo turėjo skandalas dėl neskaidrių „Sodros“ kompiuterių pirkimų. Pasak dienraščio, pirmasis VPT vadovas Aleksandras Minkevičius iš pareigų pasitraukė taip pat dėl neskaidrių konkursų, paragintas tuometinio premjero Rolando Pakso. Abu buvę VPT vadovai atleisti sulaukę atitinkamai 64 ir 67 metų.

Pirmadienį VPT lankysis ūkio ministras Dainius Kreivys bei viešųjų pirkimų sritį kuruojantis ūkio viceministras Rimantas Žylius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius