Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoje 17 eurų už kambarį Rygoje sumokėjo 46 eurus: kur ieškoti paslėptų žvaigždučių važiuojant atostogų?

Vilius piktinasi, kad jį suklaidino „Booking.com“ – nors už kambarį Rygoje buvo nurodyta 17 eurų kaina, galiausiai už naktį dėl įvairių valymo, patalynės ir kitų mokesčių kaina jam išaugo triskart. Ekspertai aiškina, kad įvairiais mokesčiais viešbučiai stengiasi atsiginti nuo vienos nakties keliautojų, jeigu Vilius būtų likęs ilgiau, vienos nakvynės kaina jam greičiausiai būtų buvusi mažesnė.
Kambarinė
Kambarinė / 123rf.com nuotr.

„Susidūriau su klientų akivaizdžiu klaidinimu. Su žmona ieškojome, kur galėtume pernakvoti Rygoje, ir per booking.com svetainę bendrame sraute radome gerą pasiūlymą: buvusi kaina 42 eurai nubraukta ir parašyta 17 eurų“, – 15min pasakojo Vilius.

Apartamentai Rygoje
Apartamentai Rygoje

„Atlikome mokėjimą iš kredito kortelės. Staiga matau, kad man nuskaičiuota 46,6 euro. Nesupratau ir nusprendžiau iš naujo viską pažiūrėti. Pasirodo, kad daugybė paslaugų yra neįtrauktos į kainą. Tokios kaip kambario valymas, rankšluosčiai ir pan.“, – toliau aiškino Vilius.

Apartamentai Rygoje
Apartamentai Rygoje

Jis pasakojo, kad kambarių užsakymo sistema naudojasi ne pirmą kartą, tačiau su panašia situacija dar nebuvo susidūręs – paprastai rodoma viešbučio kaina ir yra galutinė.

„Bandėme atšaukti tą užsakymą, tačiau yra atšaukimo mokestis, viešbutis nesutinka atšaukti nemokamai, nors ir paaiškinome visą situaciją“, – aiškino Vilius.

Vilius tikrai nėra vienintelis, papuolęs į tokią situaciją. Dažnai ypač pigūs apartamentai per booking.com reklamuodamiesi nurodo ne galutinę kainą, tačiau, išskleidus pasiūlymą, apačioje būna nurodyta, kas yra įskaičiuota į kainą, o kas – ne.

15min pasiteiravo „Makaliaus“ įkūrėjo ir keliautojo Rimvydo Širvinsko, ką reikėtų žinoti prieš užsakinėjant nakvynę internetu.

R.Širvinskas: patarimas vienas – skaityti sąlygas

„Booking.com yra turbūt pati populiariausia lietuvių viešbučių rezervavimo sistemų, nors pasaulyje yra populiaresnių“, – kalbėjo R.Širvinskas.

Pasak jo, Europoje nėra normalu papildomus mokesčius taikyti, vis tik tai dažniausiai priklauso nuo krypties.

„Jeigu ten, kur skrendate, didžioji dalis viešbučių taiko atskirai mokesčius, tai taip darys ir visa likusi dalis viešbučių“, – aiškino ekspertas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rimvydas Širvinskas - Makalius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rimvydas Širvinskas - Makalius

Vilius su žmona bandė užsisakyti apartamentus ir, R.Širvinsko teigimu, taikydami papildomus mokesčius, jie bando išvengti vienos nakties keliautojų.

„Todėl ta nakties kaina ir išauga. Jeigu nuomotųsi savaitei, tai būtų tikrai juokinga suma ir tikrai konkurencingas pasiūlymas“, – aiškino „Makaliaus“ įkūrėjas.

Jam panašių skundų teko girdėti daug. „Viešbučiai grindžia tuo, kad sąlygose buvo viskas nurodyta ir skaitykite sąlygas. Tai ir mano būtų tokia pagrindinė rekomendacija – skaityti sąlygas ir tai, kas yra įskaičiuota ir neįskaičiuota į kainą“, – paaiškino R.Širvinskas.

JAV, kai kur Azijoje mokesčiai į galutinę kainą dažniausiai neįskaičiuojami. Tarkime, Niujorke 11–14 proc. dažniausiai būna neįskaičiuojami valstybės mokesčiai ir dar 10 proc. viešbučio aptarnavimo mokestis. Taigi papildomai prie sumos dar reikia pridėti 23–24 proc.

Viešbučių darbo taisyklės priklauso ir nuo to, kur keliaujate.

„Sardinijoje mums pavyko rasti tokių variantų, kai bookinge nurodyta, kad savaitei kainuoja 120 eurų, tačiau valymo ir valstybės mokesčiai yra dar 150 eurų savaitei. Tai ta suma išauga daugiau nei dvigubai. JAV, kai kur Azijoje mokesčiai į galutinę kainą dažniausiai neįskaičiuojami. Tarkime, Niujorke 11–14 proc. dažniausiai būna neįskaičiuojami valstybės mokesčiai ir dar 10 proc. viešbučio aptarnavimo mokestis. Taigi papildomai prie sumos dar reikia pridėti 23–24 proc.“, – paaiškino kelionių ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius