Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoj lauktų derybų – kaltinimai intrigomis

Transliuotojai pradėjo derybas dėl galimybės nemokamai rodyti pagrindinių lietuviškų komercinių televizijų kanalų programas. Tačiau jomis piktinasi pasiūlymų tartis negavusi bendrovė TEO LT ir daugiau nei 120 tūkst. abonentų turinti kabelinės TV paslaugas teikianti „Init“ grupė, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.
Televizija
Televizorius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 „Telia“

Anot TEO LT Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovo Nerijaus Ivanausko, bendrovė jau kreipėsi į transliuotojų asociaciją, klausdama, kodėl diskriminuojami televizijos „Gala“ klientai, tačiau kol kas jokio atsakymo nesulaukė.

TEO LT žiniomis, TV kanalų interesams atstovaujanti Lietuvos radijo ir televizijos asociacija praėjusią savaitę pateikė pasiūlymą Lietuvos kabelinių televizijų asociacijai (LKTA), kuriuo pastarajai siūlomos išskirtinės sąlygos neapmokestinti pagrindinių Lietuvos kanalų – LNK, TV3 ir kelių kitų – turinio. Pasak N.Ivanausko, analogiškas pasiūlymas TEO LT nebuvo pateiktas.

Kauno „Init“ generalinis direktorius ir Lietuvos telekomunikacijų operatorių asociacijos prezidentas Paulius Živatkauskas dienraščiui sakė, kad jo vadovaujama asociacija į derybas su transliuotojų asociacija taip pat nebuvo pakviesta ir jokių pasiūlymų negavo.

Transliuotojų atstovai tikina, kad kalbos, esą LKTA jau pateikti kai kurie pasiūlymai, – iš piršto laužtos.

„Jokių pasiūlymų raštu, sutarčių projektų nesame pateikę. Mes dar deriname, ką galėtume pasiūlyti“, – aiškino Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos atstovas Sigitas Babilius.

Pasak jo, transliuotojai sutinka kurį laiką iš LKTA neimti pinigų už didžiųjų TV kanalų rodymą. Tačiau dėl terminų, konkrečių sąlygų tebevyksta derybos. S.Babilius aiškina, kad TEO LT prie derybų stalo nėra, nes transliuotojų asociacija dirba tik su asociacijomis ir vyriausybinėmis struktūromis, o TEO LT yra privati įmonė: „Su TEO LT kiekvienas TV kanalas šnekėsis ar nesišnekės atskirai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius