Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uosto rekonstrukcija pasijuto – keleivių oru per ketvirtį mažėjo 5 proc.

​​​​​​​Šiemet trečiąjį ketvirtį į Lietuvos oro uostus ir iš jų išvyko 1,3 milijono keleivių, tai yra 5,1 proc. mažiau nei prieš metus, išankstinius duomenis pateikė Statistikos departamentas.
Vilniaus oro uosto pakilimo tako rekonstrukcijos darbai
Vilniaus oro uosto pakilimo tako rekonstrukcijos darbai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per ketvirtį daugiausia keleivių rinkosi Vilniaus oro uostą – čia buvo aptarnauta 51,2 proc. visų keleivių. Kauno oro uostui teko – 41,1 proc., o Palangos – 7,7 proc. keleivių.

Daugiausia keliaujama į Jungtinę Jaralystę ir iš jos, po to seka Vokietija ir Turkija. Pastarosios valstybės keleivių srautas į abi puses padidėjo 23,3 proc.

Per ketvirtį trečiąjį ketvirtį oro uostuose pakrauta ir iškrauta 3,1 tūkst. tonų krovinių ir pašto, arba 14,5 proc. mažiau nei 2016 m. tuo pačiu laikotarpiu.

Lietuvos ir užsienio oro linijų bendrovių lėktuvai 2017 m. trečiąjį ketvirtį oro uostuose pakilo ir nusileido 13,9 tūkst. kartų, 6,7 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Į Klaipėdos valstybinį jūrų uostą lyginamuoju laikotarpiu atvyko ir iš jo išvyko 97,4 tūkst. keleivių – tai 1,1 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Daugiausia keleivių atvyko ir išvyko į Vokietiją, jų skaičius padidėjo 0,8 proc.

2017 m. trečiąjį ketvirtį Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste ir Būtingės terminale krovinių krova sudarė 13,9 mln. tonų ir, palyginti su 2016 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 15,9 proc. Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste perkrauta 11 mln. tonų krovinių, arba 15,1 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, Būtingės terminale – 2,9 mln. tonų, arba 19,2 proc. daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius