Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus regionui teko daugiau kaip trečdalis mažmeninės prekybos apyvartos

Mažmeninės prekybos įmonių apyvarta, be pridėtinės vertės mokesčio (PVM) ir akcizų, pernai siekė 11,7 mlrd. eurų, o daugiau kaip trečdalis jos teko sostinės regionui – 4,3 mlrd. eurų, arba 37,1 proc. visos apyvartos. Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione mažmeninės prekybos įmonių apyvarta siekė 7,4 mlrd. eurų (62,9 proc. visos apyvartos).
Eurai
Parduotuvėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vidutinė mažmeninės prekybos įmonių apyvarta vienam šalies gyventojui 2018 metais sudarė 4,2 tūkst. eurų, šis rodiklis didžiausias buvo Vilniaus miesto savivaldybėje – 6,9 tūkst. eurų, teigiama Statistikos departamento pranešime.

Klaipėdos, Palangos ir Kauno miesto savivaldybėse vidutinė mažmeninės prekybos įmonių apyvarta vienam gyventojui buvo atitinkamai 6 tūkst., 5,9 tūkst. ir 5,8 tūkst. eurų. Mažiausias rodiklis buvo Panevėžio rajono savivaldybėje – 1,2 tūkst. eurų, Pagėgių, Alytaus ir Šalčininkų savivaldybėse jis sudarė po 1,5 tūkst. eurų, Vilniaus rajono savivaldybėje – 1,6 tūkst. eurų.

Sostinės regionui taip pat teko beveik pusė šalies maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvartos – 396,7 mln. eurų, arba 47,7 proc. visos apyvartos, kuri pernai siekė 832 mln. eurų. Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta buvo 435,3 mln. eurų (52,3 proc.).

Vidutinė maitinimo ir gėrimų teikimo įmonių apyvarta vienam šalies gyventojui 2018 metais buvo 0,3 tūkst. eurų. Šis rodiklis buvo didžiausias Neringos (2 tūkst. eurų), Palangos (1,3 tūkst. eurų), Birštono (0,8 tūkst. eurų) ir Vilniaus miesto (0,7 tūkst. eurų) savivaldybėse.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta pernai sudarė 4,3 mlrd. eurų, iš jų 2,3 mlrd. eurų teko Sostinės regionui (52,8 proc. visos apyvartos), 2 mlrd. eurų – Vidurio ir Vakarų Lietuvos regionui (47,2 proc.).

Didmeninės prekybos įmonių apyvarta 2018 metais sudarė 22,1 mlrd. eurų. Sostinės regione ji siekė 9,8 mlrd. eurų (44,3 proc. visos apyvartos), Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione – 12,3 mlrd. eurų (55,7 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius