Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vladimiras Putinas: Rusijos ekonomika įžengia į „naują plėtros fazę“

Penktadienį sakydamas kalbą Sankt Peterburgo ekonomikos forume Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas siekė visus įtikinti, kad Rusijos ekonomika įžengia į „naują plėtros fazę“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

V.Putinas siekia pagrąžinti po ilgiausios per du dešimtmečius recesijos atsigaunančios šalies ekonomines perspektyvas. Recesiją sukėlė smukusios naftos kainos ir Vakarų įvestos sankcijos dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje.

„Ekonomika įžengė į naują plėtros fazę“, – sakė Rusijos prezidentas, pabrėžęs, kad Rusija „yra atvira bendram darbui ir bendriems projektams, kurie būtų naudingi visiems“.

V.Putinas pažymėjo, kad šalies ekonomika auga jau trečią ketvirtį iš eilės, o užsienio investicijų mastas pasiekė trejų metų aukštumas, nepaisant to, kad santykiai su Vakarais yra prasčiausiai nuo Šaltojo karo pabaigos.

Nors V.Putinas kalbėjo labai užtikrintai, analitikai sako, kad Rusijos ūkio augimas išlieka trapus, o ekonomika reikia ritmų reformų, kad ji išvengtų ilgalaikės stagnacijos.

Rusijos prezidentas taip pat pakartojo raginimus gerinti verslo aplinka šalyje ir „išvalyti“ teismų sistemą, tačiau kritikai pabrėžė, kad Kremliaus vadovas praeityje ne kartą neišpildė pažadų imtis rimtų pokyčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius