TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VLG į povandeninių kabelių gamybai skirtų ričių linijas investavo 4 mln. eurų

Estijos koncerno „BLRT Grupp“ valdomos Klaipėdos Vakarų laivų gamyklos (VLG) grupė pradės naudoti savo sukurtą robotizuotą suvirinimo liniją, į kurią investavo 4 mln. eurų. Taip tikimasi iki septynių kartų pagreitinti aukštos įtampos povandeninių kabelių gamybai skirtų plieno ričių gamybą.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Anot grupės, naują technologiją sukūrė jos įmonė „Marine Technology“. VLG vadovas Arnoldas Šileika teigia, kad tai suteiks bendrovei konkurencinį pranašumą.

„Naujos robotizuotos gamybos linijos dėka įgyvendinami projektai bus pakylėti į naują lygmenį – taip ne vien įgysime svarų pranašumą prieš konkurentus, bet ir globaliu mastu auginsime jūrinės Lietuvos pramonės prestižą ir žinomumą“, – pranešime sako A. Šileika.

Bendrovė teigia, kad pasaulinėje rinkoje sparčiai augant tokių plieno ričių paklausai, Klaipėdoje pasitelkus robotus jų suvirinimas pagreitės iki septynių kartų, per metus šioje linijoje bus suvirinama apie 250–350 ričių, kurios naudojamos tiesiant aukštos įtampos kabelius po vandeniu.

VLG grupei priklauso 23 įmonės, kurios užsiima laivų statyba ir remontu, metalo konstrukcijų gamyba, krova ir kitomis veiklomis. 96,9 proc. VLG akcijų priklauso Estijos „BLRT Grupp“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius