Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI: patikslinusiems deklaraciją gyventojams dar sugrįš apie 17 mln. eurų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad šiuo metu daugiau kaip 717 tūkst. gyventojų, kurie laiku ir teisingai užpildė pajamų deklaraciją, jau pervedė beveik 150 mln. eurų Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų. Patikslinus deklaracijas sugrįš dar apie 17 mln. eurų.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak VMI, apie 50 tūkst. gyventojų dar turės deklaraciją patikslinti. Apie tai Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS) naudotojai šią savaitę yra informuojami e. laiškais, o tuos, kurie sistema nesinaudoja, klasikiniai laiškai pasieks ateinančią savaitę. Dar 25 tūkst. gyventojų, permokos sulauks ateinančią savaitę.

„Pažymėtina, jog šiais metais gyventojams grąžintina permoka yra beveik 30% didesnė, nei praėjusiais metais, tuo tarpu, pandemijai pakoregavus deklaravimo terminus, pratęsus deklaravimą – laiko deklaracijų tyrimui šiemet buvo gerokai mažiau nei įprastai, – sako VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento vyresnioji patarėja Inga Gedminienė, pažymėdama, jog šiuo metu jau gražinta daugiau kaip 97 proc. permokų, o likusioji dalis deklaracijų – atvejai, kai tyrėjai turi įsitikinti pateiktų popierinių dokumentų teisingumu.

VMI primena, jog apie aptiktus netikslumus deklaracijose VMI gyventojus tiesiogiai informuoja e. paštu bei EDS, skiltyje „Pranešimai vartotojui“, o kai to padaryti neįmanoma, tradiciniu paštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius