Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VMI pradeda paramos pervedimą: 26,8 mln. GPM suma gavėjus pasieks iki lapkričio 15 d.

2023 m. liepos 4 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo šiandien paramos gavėjus pasieks pirmosios gyventojų skirtos pajamų mokesčio sumos, rašoma VMI pranešime spaudai.
Pajamų deklaravimas
Pajamų deklaravimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiemet prašymus skirti dalį sumokamo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) pateikė panašus gyventojų skaičius, kaip ir pernai - 484 tūkst. gyventojų, o jų skirti beveik 27 mln. eurų gavėjus pasieks dalimis iki lapkričio 15 d.

Paramos gavėjams ir organizacijoms (paramos ir labdaros fondai, viešosios įstaigos, asociacijos ir pan.) bus pervesta beveik 24 mln. eurų gyventojų skirtos GPM paramos, 1,6 mln. eurų – skirta politinėms partijoms, beveik 1,2 mln. eurų – profesinėms sąjungoms, o dar apie 266 tūkst. eurų – pasieks ir paramos gavėjų statusą turinčius menininkus. Išsami informacija apie paramos gavėjams skirtas lėšas skelbiama viešai, VMI interneto svetainėje.

Dalis prašymų bus vykdomi tik įgyvendinus esminius reikalavimus

„GPM dalies skyrimas paramai – tai papildomų asmens lėšų nereikalaujantis būdas išreikšti palaikymą vienai ar kitai organizacijai. Visgi, šiame procese dalyvauja 3 pusės: paramos gavėjai, gyventojai ir VMI, kurių kiekviena turi savo pareigas, nuo kurių įgyvendinimo priklauso ir sklandus paramos perdavimas.

Pirmiausia, paramos gavimo ir panaudojimo metinę ataskaitą privalantys teikti paramos gavėjai tai padaryti turi iki gegužės 15 d., be to, pastebime, kad dalis gavėjų nenurodo VMI savo bankų sąskaitų, į kurias reikia pervesti skirtas sumas, o kai kurie – jų nė neturi“, - pasakoja VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis, pažymėdamas, kad paramos panaudojimo ataskaitų laukiama dar iš 400 paramos gavėjų.

Be to, apie 13 tūkst. gyventojų teiktų prašymų nėra patvirtinti, nes juos teikusių asmenų pajamų deklaracijose nustatyti trūkumai, apie kuriuos jie buvo informuoti VMI pranešimu. Gyventojui duomenis patikslinus, deklaracijos bus pripažintos teisingomis, tuomet prašymuose nurodyti paramos gavėjai sulauks skirtos paramos, o gyventojai bus informuoti, jog jų prašymas buvo įgyvendintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius