Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI primena: informaciją apie paskolas ir draudimą reikia pateikti per savaitę

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad iki 2019 m. vasario 15 d. pateikti duomenis privaloma tiek apie 2018 metais gyventojams sumokėtas išmokas, pagal mokesčio mokėjimo tvarką priskiriamų B klasės pajamoms, tiek informaciją apie 2018 metais gyventojams išmokėtas A klasės išmokas mokesčius išskaičiuojantiems asmenims.
Paskutinė pajamų deklaracijų diena VMI
Paskutinė pajamų deklaracijų diena VMI / Mato Miežonio / 15min nuotr.

„Preliminarias metines gyventojų pajamų deklaracijas formuojame atsižvelgdami į pažymas apie per praėjusį laikotarpį sumokėtas išmokas, dėl šios priežasties svarbu, kad pažymos apie A ir B klasės išmokas į VMI sistemą atkeliautų laiku, o jose pateikiami duomenys būtų teisingi ir tikslūs“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, akcentuodama svarbų šių metų pokytį – A ir B klasės išmokoms nuo šiol ne tik suvienodinamas duomenų pateikimo galutinis terminas, bet ir naudojama ta pati forma tiek teikiant duomenis apie A, tiek apie B klasės išmokas (formos kodas – GPM312).

Iki š. m. vasario 15 d. duomenis apie nuolatinių Lietuvos gyventojų sumokėtas gyvybės draudimo įmokas, sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, už studijas sumokėtas įmokas, studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas bei nuolatinių Lietuvos gyventojų sumokėtas pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus turi pateikti ir vadinamieji tretieji asmenys – bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo ir neformaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius