-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI rekomenduoja prašymus susigrąžinti PVM iš Didžiosios Britanijos užpildyti per savaitę

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) rekomenduoja mokesčių mokėtojams elektroninius prašymus grąžinti pridėtinės vertės mokestį (PVM), kuris buvo sumokėtas Didžiojoje Britanijoje 2019 m. I-jį ketvirtį, pateikti ne vėliau, kaip iki 2019 m. balandžio 11 d.
Londone – masinė demonstracija prieš „Brexit“
Londone – masinė demonstracija prieš „Brexit“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šią rekomendaciją VMI teikia atsižvelgdama į tai, jog nuo 2019 m. balandžio 13 d. Didžioji Britanija, tikėtina, nebebus Europos Sąjungos (ES) nare ir vis dar neaišku, ar Didžiosios Britanijos pasitraukimas įvyks jai susitarus su ES dėl pasitraukimo sąlygų, ar ne, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Mokesčių administratorius pažymi, jog stengsis ir balandžio 12 d. pateiktus PVM grąžinimo prašymus persiųsti Didžiajai Britanijai, tačiau išsiųsti visus prašymus gali sutrukdyti galimi sistemų trikdžiai.

VMI atkreipia dėmesį, kad prašymus galima teikti tik tuo atveju, jei prašoma grąžinti PVM suma yra ne mažesnė nei 400 eurų. Tuo atveju, jei 2019 m. I ketvirtį Didžiojoje Britanijoje sumokėtas PVM buvo mažesnis, nei 400 eurų, tuomet dėl PVM grąžinimo reikės kreiptis tiesiogiai į Didžiosios Britanijos mokesčių administratorių.

Taip pat pažymėtina, kad jei prašymai nebus išsiųsti, o Didžioji Britanija bus pasitraukusi iš ES nesusitarus dėl pasitraukimo sąlygų, dėl PVM grąžinimo už 2019 m. I ketvirtį mokesčių mokėtojai turės kreiptis tiesiogiai į Didžiosios Britanijos mokesčių administratorių. Tiesiogiai į Didžiosios Britanijos mokesčių administratorių reikės kreiptis ir dėl PVM grąžinimo už laikotarpį nuo 2019 m. balandžio 1 d. iki 2019 m. balandžio 12 d.

Šiuo metu nėra aišku, ar Didžioji Britanija grąžins PVM už vėlesnius laikotarpius, t. y. už laikotarpius nuo 2019 m. balandžio 13 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius