-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI: ūkininkai dyzelino šiemet galės įsigyti daugiau

Šiais metais daliai ūkininkų, atsižvelgiant į jų vykdomą žemės ūkio veiklą, skiriamas papildomas lengvatiniu akcizų tarifu apmokestinamo dyzelino kiekis, praneša Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).
Degalų kainos
Degalų kainos / 15min nuotr.

VMI praneša, kad papildomai žymėtų degalų iki birželio 30 dienos galės įsigyti apie 110 tūkst. ūkininkų.

„Gazolio papildomai skiriama Vyriausybės nutarimu, atsižvelgiant į pernai šalyje dėl sausros skelbtą ekstremalią situaciją. Dėl ekstremalaus kritulių kiekio sąlygos šių produktų gamybai pernai buvo nepalankios, tai lėmė didesnį degalų poreikį“, – pranešime teigė VMI Akcizų administravimo departamento Aptarnavimo skyriaus vedėjas Irmantas Gudas.

Papildomas žymėtų degalų kiekis skiriamas tiems ūkininkams, kurie 2018-2019 ūkiniais metais deklaravo bent vieną iš šių žemės ūkio produktų rūšių: grūdinius, ankštinius ir kitus augalus, už kuriuos mokamos tiesioginės išmokos, rapsus, bulves, daržoves, cukrinius runkelius, pašarinius šakniavaisius.

Grūdinius, ankštinius ir kitus augalus auginantys ūkininkai papildomai gali įsigyti 10 litrų degalų už hektarą. Auginantiems rapsus skiriama 12 litrų už hektarą daugiau degalų, bulves – 24 litrų, daržoves – 58 litrus, cukrinius runkelius ir pašarinius šakniavaisius – 30 litrų.

Be to, 2017 metas pasėtų ir žuvusių žieminių pasėlių plotui apdirbti ūkininkams taip pat skiriamas papildomas 27 litrų už hektarą degalų kiekis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius