Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija pakeitė nuomonę: atsirado galimybė visiškam Rusijos naftos embargui ES

Vokietija yra pasirengusi nebepirkti rusiškos naftos, taip atverdama kelią Europos Sąjungos draudimui importuoti žaliavą iš Rusijos, pranešė Vyriausybės atstovai.
Naftos gavyba Rusijoje
Naftos gavyba Rusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia „Wall Street Journal“, Berlynas buvo vienas iš pagrindinių ES prekybos nafta ir dujomis su Maskva sankcijų priešininkų.

Tačiau trečiadienį Vokietijos atstovai ES institucijose atšaukė šalies prieštaravimą visiškam Rusijos naftos embargui, jei Berlynui bus suteikta pakankamai laiko užsitikrinti alternatyvų tiekimą, patvirtino du pareigūnai.

Vokietijos pozicijos pasikeitimas didina tikimybę, kad ES šalys susitars dėl laipsniško Rusijos naftos embargo, o sprendimas gali būti priimtas jau kitą savaitę, teigia diplomatai ir pareigūnai.

Tačiau dėl to, kaip greitai blokas nutrauks rusiškos naftos pirkimą ir ar taip pat taikys tokias priemones kaip kainų ribojimas ar tarifai, vis dar deramasi. JAV spaudžia savo sąjungininkes Europoje vengti veiksmų, dėl kurių galėtų užsitęsti naftos kainų kilimas.

Pastarosiomis dienomis Europos diskusijose dėl rusiškos naftos uždraudimo įvyko lemiamas posūkis – Vokietija ir kai kurios kitos šalys ėmėsi praktinių veiksmų, kad pakeistų Rusiją kitais tiekėjais. Kai kurios valstybės narės, tarp jų – ir Vengrija, Italija, Austrija Graikija, vis dar atsargiai vertina naftos embargo ekonominį poveikį, teigia diplomatai. Naftos draudimui turi pritarti visų 27 ES valstybių narių vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius