Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje investuotojai sieks prisiteisti 2,2 mlrd. eurų iš „Bayer“

Investuotojai Vokietijos teisme sieks prisiteisti 2,2 mlrd. eurų (2,5 mlrd. JAV dolerių) žalos atlyginimo iš chemijos pramonės milžinės „Bayer“ už nuostolius, patirtus pastarajai perėmus JAV įmonę „Monsanto“, antradienį pranešė investuotojų teisininkai.
„Bayer“
„Bayer“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Investuotojai kaltina „Bayer“ „suklaidinus kapitalo rinkas dėl ekonominės rizikos, susijusios su vartotojų ieškiniais JAV, pateiktais dėl glifosato ir „Monsanto“ gaminto herbicido „Roundup“, sakoma advokatų kontoros „Tilp“ pranešime.

Pasak advokatų kontoros, skundus pateikė apie 320 investuotojų, dauguma kurių yra instituciniai investuotojai, tokie kaip bankai, turto valdytojai, draudikai ir pensijų fondai.

Kelno apygardos teismas dabar turi nuspręsti, ar gali būti pradėtas teisininkų prašomas bylos procesas, leidžiantis apjungti ieškinius.

Advokatų kontora „Tilp“ teigė besitikinti, kad teismas „artimiausiais mėnesiais“ pradės kolektyvinio ieškinio nagrinėjimo procesą ir laukia, jog byla būtų išnagrinėta dar šiais metais.

Savo ruožtu „Bayer“ neigia visus nusižengimus ir pareiškė, jog „laikėsi įstatymų ir įvykdė savo įsipareigojimus atskleisti informaciją“.

2018 metais perėmusi „Monsanto“, „Bayer“ susidūrė su virtine teisinių problemų, o į JAV teismus plūstelėjo vėžiu sergantys pacientai, teigiantys, kad piktžolių naikinimo priemonės „Roundup“ sudėtyje esantis glifosatas juos susargdino.

„Bayer“ kaltinimus atmeta.

Anot „Tilp“, kylančios problemos nusmukdė „Bayer“ akcijų kainas, kurios nuo 2018 metų sumenko maždaug per pusę, todėl akcininkai patyrė didelių nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius