-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos pramonė fiksuoja rekordinę pateiktų užsakymų gausą

Vokietijos pramonės įmonės fiksuoja rekordinę pateiktų užsakymų jų produkcijai gausą, praneša visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, remdamasi ekonominių tyrimų instituto „Ifo“ pirmadienį paskelbtų naujausių apklausų duomenimis.
Asociatyvi nuotrauka: pramonė
Asociatyvi nuotrauka: pramonė / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vokietija Pramonė

“Ifo“ pažymi, kad net ir negavusi nė vieno naujo užsakymo Vokietijos pramonė galėtų tęsti gamybą 4,5 mėnesio.

Šios įmonių apklausos buvo atliktos praėjusį mėnesį. Ankstesniosios apklausos sausį parodė, jog šis rodiklis buvo 4,4 mėnesio, o daugiametis vidurkis – 2,9 mėnesio.

Naujausiais duomenimis, vidutinis užsakymų įvykdymo laikas ypač ilgas automobilių pramonėje (7,4 mėn.), taip pat mechanikos inžinerijos (6,5 mėn.) ir duomenų apdorojimo pramonėje (6,3 mėn.). Mažiausias šis rodiklis yra tekstilės gamintojų (1,7 mėn.).

Kita vertus, “Ifo” taip pat pažymi, kad Vokietijos pramonės įmonės susidūrė ne tik su rekordine jų produkcijos paklausa, bet ir sunkumais vykdant užsakymus.

„Užsakymų kaupimasis atspindi ne tik didelę Vokietijos pramonės produkcijos paklausą, bet ir įmonių sunkumus kuo greičiau įvykdyti turimus užsakymus dėl svarbių tarpinių produktų ir žaliavų stygiaus“, – sakė „Ifo“ ekonomikos prognozių skyriaus vadovas Timo Wollmershauseris.

Eksperto žodžiais, jei tiekimo problemų artimiausiais mėnesiais nebeliktų, Vokietijos pramonė galėtų pradėti gamybą visu pajėgumu, o tai būtų stiprus postūmis visai šalies ekonomikai, bet kol kas daug kas byloja priešingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius