Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos verslo nuotaikos vasarį auga

Vokietijos verslo atstovų pasitikėjimas šalies ekonomika vasario mėnesį ūgtelėjo, parodė pirmadienis paskelbti tyrimo duomenys, nes didžiausios Europos ekonomikos pramonės sektorius atsigauna, nepaisant dėl koronaviruso įvestų apribojimų poveikio.
Karantinas Bavarijoje
Karantinas Bavarijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ifo“ instituto mėnesinis pasitikėjimo ekonomika indeksas, pagrįstas 9 000 įmonių apklausa, pakilo iki 92,4 balo, palyginti su 90,3 balo sausio mėnesį, kai indeksas smuko įvedus griežtas kovos su pandemija priemonės.

„Factset“ apklausti analitikai tikėjosi mažesnio – 0,4 punkto siekiančio – indekso augimo.

„Vokietijos ekonomika rodo savo atsparumą, nepaisant karantino, skatinama stiprios pramonės ekonomikos“, – sakoma „Ifo“ prezidento Clemenso Fuesto (Klemenso Fusto) pranešime.

Gamybos sektorius fiksavo aukščiausią rezultatą nuo 2018 metų lapkričio mėnesio, ūgtelėjusį nuo 9,1 punkto sausį iki 16,1 punkto.

Paslaugų ir mažmeninės prekybos sektorių atstovų nuotaikos taip pat pagerėjo – čia indeksas siekia minus 2,2 ir minus 14,6 punkto, atitinkamai.

Pasak „Ifo“, įmonių vadovai yra optimistiškai nusiteikę dėl dabartinės padėties ir padidėjo nuo 89,2 punkto sausį iki 90,6 punkto vasarį, o lūkesčių subindeksas šoktelėjo nuo 91,5 iki 94,2 punkto.

Vokietija šį mėnesį nurodė barams, restoranams, laisvalaikio pramogoms ir nebūtinų prekių parduotuvėms nevykdyti veiklos mažiausiai iki kovo 7 dienos.

Labai svarbu tai, kad gamyklos išlaikė gamybos apimtis per antrąją pandemijos bangą ir kad buvo jaučiama didelė paklausa iš Kinijos.

Visgi nežinoma, kada kitos įmonės galės atnaujinti savo veiklą.

Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) 2020 metais susitraukė 5 proc. – daugiausia nuo 2009 metų finansų krizės.

Vyriausybė prognozuoja, kad šiais metais ekonomika ūgtels 4,4 proc., tačiau su pandemijos raida susijęs neapibrėžtumas gali priversti Berlyną mažinti prognozę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius