Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VPT: Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai turi nutraukti konkursą

Vilniaus savivaldybės valdoma bendrovė Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai turi nutraukti vieną iš beveik 22 mln. eurų bendros vertės sostinės gatvių apšvietimo modernizavimo rangos konkursų, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VP).
Vilniaus gatvių žibintai
Vilniaus gatvių žibintai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

VPT vertinimu, bendrovė, keisdama 2,35 mln. eurų vertės gatvių apšvietimo valdymo ir kontrolės sistemos diegimo konkurso sąlygas, pažeidė įstatymą.

Pasak VPT, bendrovė kelis kartus keitė ir tikslino konkurso sąlygas ir atidėjo jo terminą, tačiau tokiais atvejais jis turi būti nutraukiamas ir skelbiamas iš naujo.

„Pirkimo sąlygų koregavimas turėjo reikšmingos įtakos pasiūlymų rengimui, todėl pirkimo sąlygos nebuvo tikslios, aiškios, be dviprasmybių“, – teigiama VPT išvadoje.

Vilniaus taryba pernai liepą pritarė 21,64 mln. eurų vertės sostinės gatvių apšvietimo tinklų modernizavimo projektui, kurį įgyvendinus, išlaidos elektrai turėtų sumažėti perpus – teigta, kad bus sutaupoma apie 11,7 mln. kilovatvalandžių elektros, arba daugiau kaip 1 mln. eurų per metus.

Savivaldybė planavo, kad investicijos į šviestuvus ir prožektorius sieks 14,09 mln. eurų, į apšvietimo valdymo ir kontrolės sistemą – 3 mln. eurų, kitus tinklo pagerinimus – 3,75 mln. eurų. Dar 800 tūkst. eurų ketinta skirti nenumatytiems darbams ir papildomoms išlaidoms, o tinklo nuolatinės priežiūros darbams įmonė iš savų lėšų per 18 metų skirtų dar 3,96 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius