Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VU Verslo mokykla ir „Moody's“ pasirašo paramos sutartį – finansuos Lietuvos GEM tyrimą

„Global Entrepreneurship Monitor“ (GEM) – globalus verslumo stebėsenos tyrimas – sugrįžta į Lietuvą: „Moody's“ steigia 60 tūkst. eurų paramą su misija padėti išanalizuoti, įvertinti ir spręsti verslo sektoriuje kylančias problemas, destabilizuojančias verslumo skatinimą ir reglamentavimą bei verslo startuolių plėtrą mūsų šalyje, rašoma VU pranešime žiniasklaidai.
„Moody's“ ir VU atstovų susitikimas
„Moody's“ ir VU atstovų susitikimas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Ši parama svarbi ne tik Lietuvos dalyvavimo tyrime bei jo rezultatų kontekste – tai ramstis ir stiprus pamatas mokslui, studijoms bei verslui augti. Vilniaus universiteto (VU) bendruomenė pastebi sveikintiną didėjantį verslo pasitikėjimą socialiniais mokslais, įvertinus tai, jog tyrimų nauda verslo sektoriui turi didžiulę reikšmę ir svorį jų pasiekimams“, – teigia VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

2020 metų birželio 9 dieną Ekonomikos ir inovacijų ministerija ir Vilniaus universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl mokslu paremto tarptautinio verslumo tyrimų plėtojimo ir sklaidos Lietuvoje. GEM tyrimas – didžiausias pasaulyje vykdomas verslumo dinamikos tyrimas, kurio rezultatai Lietuvai yra svarbūs ir susiję su įrodymais grįsta verslo sektoriaus plėtra.

„Moody’s didžiuojasi galėdami paremti Global Entrepreneurship Monitor tyrimą, atliekamą glaudžiai bendradarbiaujant su Vilniaus universitetu. Šis projektas suteiks neįkainojamos įžvalgos apie verslumo tendencijas nacionaliniu mastu ir padės verslo lyderiams priimti geresnius sprendimus. Nekantraujame atskleisti, ką atneš tyrimo rezultatai ir ką jie reikš Lietuvai“, – dalinasi Mariano Andrade Gonzalez, „Moody's“ Lietuvos padalinio vadovas.

Lietuva šiame tyrime jau yra dalyvavusi 2011–2014 metais, o dabar rėmėjų „Moody's“ dovanota 60 tūkst. eurų parama padės VU Verslo mokyklos tyrėjų grupei, bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerijos įsteigta verslumo ir eksporto plėtros agentūra „Versli Lietuva“, atlikti nuoseklų verslumo stebėsenos tyrimą šalyje. Pirmieji tyrimo rezultatai bus pristatyti 2022 metais, o visapusiškai išsamūs rezultatai ne tik Lietuvai, bet ir pasauliui, – jau 2023 metų pradžioje.

„Verslumas yra esminis visuomenės sveikatos ir gerovės veiksnys, taip pat ir didžiulis ekonomikos augimo variklis. Lietuvos dalyvavimas GEM tyrime yra svarbus tuo, kad galime įsivertinti, kaip atrodome pasauliniame kontekste. Verslumo ir antreprenerystės ekosistemos plėtra yra viena pagrindinių VU Verslo mokyklos misijų, todėl džiaugiamės galėdami prisidėti prie to šalies lygmeniu – mūsų mokslininkų komanda yra pasiruošusi ieškoti naujų galimybių ir sprendimų“, – dalinasi VU Verslo mokyklos direktorė dr. Birutė Miškinienė.

GEM tinklas atlieka verslumo ir rinkos tyrimus visame pasaulyje. Šio tyrimo dėka akademikams suteikiamos galimybės tyrimuose taikyti unikalią metodologiją bei gauti prieigą prie daugiau kaip šimto pasaulio valstybių duomenų verslumui tirti, taip pat stiprinamas mokslo įrodymais grįstos politikos vystymas, o verslo išteklių bei investavimo galimybių vertinimas prisideda prie verslo ekosistemos plėtros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius