TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 04 /14:40

Vyriausybė pritarė spartesnei pelno mokesčio lengvatai

Siekiant kurti aukštesnės pridėtinės vertės ekonomiką, skatinti darbo našumą ir tiesiogines užsienio investicijas, Vyriausybė siūlo plėsti pelno mokesčio lengvatą didelius projektus įgyvendinančioms įmonėms. Tam dar turės pritarti Seimas.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Pelno mokestis

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis sako, kad naujas reguliavimas būtų taikomas tik apdirbamosios gamybos investicijų projektams.

„Tikslas yra sukruti galimybę pritraukti daugiau investicijų, kurios imlios kapitalo investicijoms, ypač kai kalbame apie robotizaciją, bet kur nereikia 150 darbuotojų, kartais užtenka 20, bet auštos kvalifikacijos“, – Vyriausybės posėdyje sakė K.Žemaitis.

„Šiuo metu tokių įmonių, kurios atitiktų šį siūlomą reguliavimą, Lietuvoje yra septynios, kurių „jauniausia“ – 20-ies metų“, – teigė jis.

Šiuo metu tokios įmonės gali iki 20 metų nemokėti pelno mokesčio. Dideliais projektais laikomi tie, kurie sukuria bent 150 (Vilniuje – bent 200) darbo vietų ir jos išlaikomos bent penkerius metus, kai investuojama bent 20 mln. eurų (Vilniuje – bent 30 mln. eurų) privačių lėšų.

Ministerija lengvatą siūlo taikyti ir įmonėms, kurios sukurs nuo 20 iki 149 (Vilniuje – nuo 20 iki 199) naujų darbo vietų.

„Siūlomi stambaus projekto kriterijai leistų orientuotis į itin aukštos pridėtinės vertės projektus, kuriančius mažiau, bet aukštos kvalifikacijos darbo vietų nei numato iki šiol galiojanti teisinio reguliavimo taikymo aprėptis“, – nurodo ministerija.

Taip pat siūloma užtikrinti, kad 20-ies sukurtų naujų darbo vietų įdarbintų asmenų vidutinis darbo užmokestis būtų bent 1,25 paskutinio skelbiamo savivaldybės vidutinio darbo užmokesčio dydžio.

„Likusios darbo vietos turi būti vidutinio darbo užmokesčio“, – posėdyje sakė K.Žemaitis.

Tokiu būdu dideliais projektais būtų pripažįstami ir tie, kurie yra imlūs kapitalo investicijoms, bet dėl savo išskirtinio pobūdžio sukuria mažiau naujų darbo vietų, tačiau jose mokamas didesnis darbo užmokestis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius