Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė sugriežtino savivaldybių skolinimąsi iš valstybės biudžeto

Vyriausybė sugriežtino savivaldybių skolinimąsi iš valstybės biudžeto. Daugiau finansinės disciplinos numatančias skolinimosi taisykles ministrų kabinetas patvirtino penktadienį.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Finansų viceministras Edmundas Žilevičius Vyriausybės posėdyje sakė, kad Eurostatas nuo 2014 metų skaičiuoja savivaldybių skolas kitaip nei pačios savivaldybės.

„Jos dabar tai daro, skolinasi apeidamos įsipareigojimus. Faktiškai jie vistiek yra skola ir mes iki šiol praktiškai jos neįskaitydavome“, – sakė E.Žilevičius.

Paskolos savivaldybėms laikinam pajamų trūkumui padengti iš valstybės biudžeto bus neteikiamos, jeigu savivaldybės biudžetas nepatvirtintas arba ji nevykdo įsipareigojimų pagal anksčiau pasirašytas sutartis.

Finansų ministerijos atstovė Teresė Staniulytė BNS sakė, kad paskolos savivaldybėms laikinam pajamų trūkumui padengti iš valstybės biudžeto bus neteikiamos, jeigu savivaldybės biudžetas nepatvirtintas arba ji nevykdo įsipareigojimų pagal anksčiau pasirašytas sutartis.

Anot jos, taip pat siekiama detaliai įvardyti savivaldybių skolinimosi priemones, kurios šiuo metu įvardijamos kaip kiti įsipareigojamieji dokumentai.

„Tokios priemonės yra komerciniai popieriai, paprastieji ir įsakomieji vekseliai, faktoringo (be regreso teisės) sutartys, kreditorinio reikalavimo perleidimo sutartys, prekybos kreditų restruktūrizavimo sutartys“, – aiškino T.Staniulytė.

Finansų ministerijos duomenimis, šiuo metu apie 10 savivaldybių turi įsipareigojimų pagal sutartis, kurios bus įskaitomos į kitus įsipareigojamuosius skolos dokumentus, bet nė viena iš jų neviršija skolinimosi limito.

Nutarime taip pat nurodoma, kad finansinės nuomos (lizingo) sutartims priskiriamos viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės sutartys bei veiklos nuomos sutartys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius