-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė suteiks 10 mln. eurų garantiją Ukrainai

Lietuvos Vyriausybė ketina suteikti papildomą 10 mln. eurų garantiją Pasaulio bankui, teikiančiam skubią paramą Ukrainai. Pinigai bus skirti Ukrainos viešojo sektoriaus darbuotojų, įskaitant valstybės tarnautojus ir mokytojus, atlyginimams.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Vyriausybės nutarimo projektą parengusi Finansų ministerija skelbia, kad PB paskolos priemone PEACE (angl. Public Expenditures for Administrative Capacity Enduranc) siekiama paremti Ukrainos vyriausybę finansuojant būtiniausias ir svarbiausias biudžeto išlaidas, kad ji išlaikytų savo pagrindines funkcijas karo metu.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė dar balandį PB paramos Ukrainai ministrų susitikime Vašingtone pranešė, kad Lietuva suteiks 10 mln. eurų garantiją.

PB direktorių taryba birželio 8-ąją patvirtino 1,49 mlrd. JAV dolerių (apie 1,4 mlrd. eurų) finansavimą Ukrainai. Šis finansavimas yra dalis daugiau kaip 4 mlrd. dolerių paramos paketo, kurį PB mobilizuoja ir iš kurio jau išmokėta apie 2 mlrd. dolerių.

Nuo karo pradžios PB organizacijos Ukrainai suteikė paramos už daugiau nei 3 mlrd. JAV dolerių, įskaitant iš valstybių donorių pritrauktas 660 mln. JAV dolerių lėšas į PB Patikos fondą Ukrainai – į jį Lietuva pervedė 5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius