-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vyriausybė: Valstybės IT ūkio valdymas iki 2019–ųjų pereis Ūkio ministerijai

2019 metais už valstybės informacinių technologijų (IT) ūkio valdymą ir informacinės visuomenės plėtros politikos formavimą turėtų būti atsakinga Ūkio ministerija.
Virginijus Sinkevičius
Virginijus Sinkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybė praėjusią savaitę paskutiniame posėdyje priėmė tai numatanti nutarimą. Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sako, kad šiemet bus paskirtas už tai atsakingas viceministras, o ministerijoje sukurtas atskiras departamentas.

„Paskutiniame Vyriausybės posėdyje Ūkio ministerija buvo įpareigota perimti valstybės IT infrastruktūrą ir skaitmeninę ekonomiką. Mes kursime papildomą departamentą, atsakingą už skaitmeninę ekonomiką, ir tam reikės ketvirto viceministro (šiuo metu V.Sinkevičiaus komandoje dirba tik vienas viceministras, artimiausiu metu ketinama paskirti dar du viceministrus – BNS)“, – BNS teigė ūkio ministras.

Lapkričio viduryje Vyriausybė nutarė Susisiekimo ministerijai perduoti Registrų centrą. Tuomet susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad Registrų centre bus konsoliduojami valstybės IT ištekliai.

Ūkio ministro V.Sinkevičiaus teigimu, baigus konsolidaciją Susisiekimo ministerijoje į naują skaitmeninės ekonomikos departamentą Ūkio ministerijoje ketinama sujungti Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) prie Susisiekimo ministerijos bei Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos komandas.

„Manau, kad viskas realiai pradės veikti 2019 metais“, – sakė V.Sinkevičius.

Vyriausybė praėjusią savaitę taip pat įpareigojo IVPK iki šių metų spalio parengti valstybės informacinės infrastruktūros išteklių konsolidavimo investicinį projektą.

Įstatymų projektai, reglamentuojantys valstybės IT ūkio perdavimą Ūkio ministerijai, turi būti parengti iki 2018 metų gegužės.

Valstybės IT ūkio konsolidavimą Vyriausybėje inicijavo buvusi kanclerė Milda Dargužaitė, tačiau lapkričio pabaigoje ji paliko savo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius