-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybei rekomenduojant nevesti vaikų į darželį, tėvai galės gauti išmoką

Vyriausybei rekomenduojant nevesti vaikų į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigą, tėvai galės prižiūrėti vaiką namie gaudami ligos išmoką.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Seimas priėmė Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisą. Už ją balsavo 118 Seimo narių, 7 susilaikė. Ją inicijavo „valstiečių“ atstovai buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis bei Tomas Tomilinas.

Siekdama suvaldyti koronaviruso pandemijos plitimą, Vyriausybė nutarime dėl karantino priemonių yra patvirtinusi rekomendaciją ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programose dalyvauti tik tiems vaikams, kurių tėvai neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu.

Parlamentarai pasiūlė, kad ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikus turintys tėvai, jei laikosi rekomendacijos ir neleidžia jų į ugdymo įstaigas, galėtų gauti ligos išmoką. Seimo nariai argumentuoja, kad tokių tėvų faktinė padėtis analogiška buvusiai pavasario karantino metu, kai ugdymo įstaigos buvo uždarytos.

Į įstatymą yra įrašyta, kad karantino metu Vyriausybė paskelbus rekomendaciją ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programose dalyvauti tik tiems vaikams, kurių tėvai neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu, vaiko iki aštuonerių metų amžiaus tėvai tokiu atveju galėtų gauti ligos išmoką.

Ligos išmoka už vaiko priežiūrą siekia 65,94 proc. nuo atlyginimo „ant popieriaus“. Ją gali gauti ligos socialiniu draudimu apdrausti vaiko tėvai, įtėviai, globėjai, budintys globotojai, seneliai.

Tokią išmoką pirmojo karantino metu pavasarį galėjo gauti ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikus bei pradinukus namie prižiūrėję tėvai, globėjai ir t. t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius