Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žemaitijos pieno“ eksportas į Rusiją antradienį bus sustabdytas

Rusija nuo antradienio vėl sustabdė vienos didžiausių Lietuvoje pieno perdirbimo įmonių „Žemaitijos pienas“ produkcijos importą. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informacijos apie Rusijos pareigūnų pretenzijas kitoms Lietuvos pieno perdirbimo įmonėms neturi.
Temos: 2 Pienas Eksportas

Maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, šios įmonės produkcija neįleidžiama dėl tų pačių priežasčių – joje rasta antibiotikų.

„Žemaitijos pienas yra vienintelė bendrovė, kurios produktų eksportas į Rusiją stabdomas antradienį“, – BNS sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pavaduotojas Vidmantas Paulauskas.

Rusijos draudimų importuoti Lietuvos pieno perdirbimo įmonių produkciją problema bus sprendžiama antradienį Berlyne prasidedančioje parodoje „Žalioji savaitė 2010“.

Rusija nuo 2009–ųjų rugpjūčio 17 dienos buvo uždraudusi „Žemaitijos pieno“ Telšių filialo, o rugsėjo viduryje – grupės sūrio gamybos įmonės „Šilutės Rambynas“ importą. „Žemaitijos pieno“ ir „Šilutės Rambyno“ eksportas atnaujintas spalio viduryje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius